27.11.2018 klo 13:15
Uutinen

Mikkelin seudun RekryONLINEn tarjosi yrityksille näkyvyyttä ja hakijoita avoimiin tehtäviin

RekryONLINE -tapahtumassa oli tarjolla Mikkelin seudun avoimia työpaikkoja, joita työnhakijat kautta maan pääsivät hakemaan. Työnantajat olivat valmiudessa vastaamaan hakijoiden tiedusteluihin. Tapahtumassa järjestettiin myös live-lähetys, johon katsojat pystyivät osallistumaan keskustelupalstalla. Livessä asiantuntijat ja työnantajat puhuivat työstä Mikkelin seudulla ja lähetyksessä kerrottiin myös alueemme Rekryuutisia sekä tietenkin Rekrysää. Rekrysään ennusti meteorologimme Veikko Pilvi Mikkelin kaupungin työllisyyspalveluista. J Liven tallenne on nähtävillä tapahtumasivulla. Tapahtumapäivänä myös seudun kunnat olivat päivystysvalmiudessa vastaamaan kiinnostuneiden kyselyihin.

Olen tyytyväinen tapahtumaan, sillä tapahtuma koettiin tarpeelliseksi ja sille toivotaan jatkoa. Erityisesti helppo osallistuminen, yrityksen näkyvyys verkossa sekä positiivisen mielikuvan luominen Mikkelin seudusta koettiin tapahtuman parhaiksi puoliksi. Ja tietysti se, että osa työnantajista on jo saanut potentiaalisia yhteydenottoja työnhakijoilta. Mm. yksi työnantaja sai yhteydenoton Sveitsistä ja toinen kipeästi työntekijöitä kaipaava ilmoitti, että ollut kiirettä, johon osasyynä on ollut hakijoiden määrä. Sain 14 palautetta 44 osallistujalta, joista puolet ilmoitti saaneensa potentiaalisia yhteydenottoja.

Mielestäni tapahtuma on tärkeä, sillä kilpailu työntekijöistä ja kuntalaisista kiristyy myös verkossa, joten tätä tapahtumaa kehittämällä voisimme olla hieman etujoukoissa metsästämässä työntekijöitä ja asukkaita. Muualla päin Suomea tähän on siis myös herätty. Saimme tapahtumalla seudulle, yrityksillemme ja työpaikoillemme näkyvyyttä, mikä on tärkeää positiivisen mielikuvan luomiseksi Mikkelin seudusta.

Jatkoa ajatellen, toivon yhteistyöverkostojen tiivistyvän, jotta pystyisimme entistä vahvemmin tuomaan seutumme mahdollisuudet houkuttelevina Suomen kartalle. Toivon yhteistä tahtotilaa kaikilta – sekä yrittäjien, päättäjien, median että kaikkien kuntalaisten kesken seutumme näkyvyyden, kiinnostavuuden ja elinvoiman kehittämiseksi. Nyt ei pidä sortua uskon puutteeseen, sillä tulijoita on, jos osaamme vain tuoda vahvuutemme esiin ja markkinoida niitä. Kuten yksi yrittäjä totesikin, on ainakin yritettävä erilaisia juttuja ja työnantajan on ”myytävä” ulkopaikkakuntalaisille työnhakijoille muutakin kuin työpaikka. Muuttajat tarvitsevat tiedon elämästä seudullamme, eivät pelkästä työstä tai asunnosta.

Haluan kiittää kaikkia mukana olleita työnantajia ja muita yhteistyötahoja mukanaolosta ja kannustuksesta. Toivon, että ensi kerralla mukana on vieläkin runsaslukuisempi osallistujamäärä. Tästä on hieno jatkaa.

Mira Myyryläinen
palveluasiantuntija / Solmu
p. 040 129 4906
mira.myyrylainen(at)mikkeli.fi