Mikko Ahtiainen. Kuva: Mika Laine
23.4.2023 klo 13:06
Uutinen

Mikko Ahtiainen vaihtoi yhdistystä

Porvoon Yrittäjät ry:ssä varapuheenjohtajana toiminut Mikko Ahtiainen on seitsemän vuoden jälkeen vaihtanut yhdistystä. Ahtiainen, joka saa pääasiassa vain positiivista palautetta kollegoiltaan, kuuluu nykyään Pukkilan Yrittäjiin.

Hänen liittymisensä uuteen yhdistykseen liittyy hieman tragikoomiseen tarinaan. Se johtui liioista pysäköintisakoista – jos vähän karrikoi. Ahtiainen selittää:

”On totta, että sakko oli viimeinen pisara. No, tosiasiassa yksittäinen sakko ei ollut syy, vaan se, että Porvoon pysäköinninvalvonta on hieman liian tehokas”, hän sanoo.

Vuosien varrella onkin tullut muutama pysäköintivirhemaksu. Ahtiainen arvioi saaneensa kymmenen kappaletta seitsemän vuoden aikana kaupungissa. Samalla ajanjaksolla hän on saanut vain yhden muissa kaupungeissa.

On totta, että sakko oli viimeinen pisara.

Mikko Ahtiaainen.

”Tämän sain, kun Porvoossa oli aamiaistilaisuus viime viikolla. Nukkuminen yön yli auttoi ja tulin siihen tulokseen, että nyt saa riittää. En ole se, joka jättäisi maksamatta pysäköintimaksua, ja sattuuhan sitä virheitä ja sitten sakot ovat siinä.”

Tosin on muitakin syitä muuttoon, Pukkila on hänelle looginen paikka. Yhtiö – Comwall Oy – on sijainnut kunnassa vuodesta 2017 lähtien, vaikka se perustettiin Porvoossa, jossa Ahtiainen asui ennen kuin Pukkila alkoi houkutella.

”Muutin sinne kolme vuotta sitten ja sitten olen kulkenut 34 kilometriä Porvooseen ja Porvoon Yrittäjien hallituksen kokouksiin. Joten muutto on järkevä myös pysäköintisakoista riippumatta.”

Mikko Ahtiainen. Kuva: Mika Laine

Työ Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtajana jatkuu ja nyt tavoitteena on saada hallituspaikka Pukkilan yhdistyksessä.

”Porvoossa aikomuksena oli tulla valituksi puheenjohtajaksi, mutta kahdessa paikassa puheenjohtajana toimiminen on aika hankalaa. Sama pätee tietenkin myös Pukkilassa.”

Luottamustoimiin hakeutuminen on perustunut suureen kiinnostukseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, yrittäjäyhdistykset tarjoavat yrittäjälle myös korvaamattoman verkoston.

”Yhdistys tarjoaa paitsi kontakteja myös vertaistukea. Voit keskustella ongelmista ja haasteista kollegoidesi kanssa. Aina on joku, jolta voi kysyä.”

Sama pätee tietenkin myös Pukkilassa.

Mikko Ahtiainen.

Ahtiainen käynnisti useita projekteja Porvoon Yrittäjien parissa, esimerkiksi Yrittäjälipun – järjestelmän, jolla arvioidaan kuntien ja kaupunkien yrittäjäystävällisyyttä. Ahtiainen ei kuitenkaan menetä yhteyttä projektiin.

”Se on minun aloittamani projekti, lähtöpiste oli Porvoon Yrittäjissä. Nyt se jatkuu Uudenmaan Yrittäjien puitteissa. Ajatuksena on, että kaupungit alkavat kilpailla siitä, miten he kohtelevat yrityksiään. Jos harkitsee sijoituspaikkaa yritykselleen, saattaa valita naapurikunnan, jos sillä on kultainen lippu. ”

Ahtiainen on kerännyt hyviä muistoja vuosiltaan Porvoon Yrittäjissä, kuten yhteisistä seminaareista muilla paikkakunnilla.

”Niitä on tehty pari kertaa vuodessa, ja olemme olleet jossakin yön yli. Se on ollut hauskaa, yhdessä olemme keksineet uusia ideoita ja ajatuksia. Esimerkiksi yrittäjälippu tuli sieltä. Hallitus hitsautuu yhteen hienolla tavalla.”