10.5.2018 klo 12:38
Uutinen

Mikko Nurminen iloitsee Pikkuyrittäjien kasvusta

Sarjayrittäjä Mikko Nurmisen perustamassa Pikkuyrittäjät-ohjelmassa on mukana jo 20 000 lasta.

Mikko Nurminen, 38, on ollut virallisesti yrittäjänä 20 vuotta. Yrittäjäperheen poika aloitti kuitenkin työhommat jo alle kymmenvuotiaana: hän myi karkkia kotitalonsa ikkunasta.

Nurminen on perustanut ja kasvattanut useita startupeja kuten Kotisivukoneen, jonka hän myi sittemmin Fonectalle. Hänen luomuksiaan ovat myös hakukoneyhtiö AddSearch ja lyhytaikaisen vuokrauksen markkinaan keskittyvä Hostaway, jolla on nyt parikymmenen hengen tiimi Helsingissä, Barcelonassa ja Torontossa.

Reilu vuosi sitten Mikko Nurminen hyppäsi mukaan osakkaaksi PakuOvelle.comiin, joka on laajentunut pakettiautonvuokrauksesta muuttamisen tavarataloksi.

– Innostun helposti ja on mahtavaa nähdä oman yrityksen kasvavan ja kehittyvän. Minulla on ollut onni saada ympärille huipputyyppejä. Kliseinen sanonta ”etsi ympärillesi itseäsi fiksumpia tyyppejä” pitää ehdottomasti paikkansa, Nurminen sanoo.

Pikkuyrittäjien isä

Yksi Mikko Nurmisen inspiraation lähteistä on yritteliäisyyden iskostaminen tulevalle sukupolvelle. Omien lasten kanssa tehdyistä kauppaleikeistä syntyi viitisen vuotta sitten Pikkuyrittäjät-ohjelma.

Se on nyt kasvanut osana Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa valtakunnalliseksi alakouluohjelmaksi. Pikkuyrittäjien määrä on kasvanut hurjasti, mukana on jo yli 20 000 lasta eri puolilta Suomea.

Vuonna 2016 Pikkuyrittäjät palkittiin Euroopan parhaana yrittäjyyskasvatusohjelmana Oslossa.

– Lapset perustavat koulussa yhdeksän viikon aikana omat pikkuyrityksensä, keksivät liikeidean, kehittelevät logon, sloganin, hissipuheen ja mainokset. Lopulta lapset myyvät itse kehittelemiään tuotteita oikealla rahalla oikeille asiakkaille ja harjoittelevat työelämätaitoja, Mikko Nurminen kuvailee.

– Lasten into, riemu ja kekseliäisyys on parasta inspiraatiota myös itselleni, Nurminen kertoo.

Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen voi joskus olla haastavaa.

– Tämä on elämäntapa joka ottaa, mutta antaa myös paljon. Kun nämä kaksi asiaa yhdistää oikein ja tekee asioita, joista on innostunut, ei työnteko maistu työltä. Kaiken kiireen keskellä perhe on kuitenkin ykkönen.

Pikkuyrittäjien kisan finaali Linnanmäellä

Vuoden kekseliäimmät ja innokkaimmat pikkuyrittäjät palkitaan Linnanmäellä 19.5. järjestettävässä finaalissa. Siellä kolme pikkuyritystä esittelee yritysideoitaan tuomaristolle Pikkuyrittäjien luolassa.

Lisäksi finaalissa palkitaan aktiivisimpia opettajia ja Pikkuyrittäjät-kummeja sekä valitaan vuoden Pikkuyrittäjämäisin kunta.

Viime vuoden finaalissa vuoden parhaaksi pikkuyritykseksi valittiin tamperelainen pikkuyritys nimeltään Ilsa Summer.Kahden tamperelaistytön perustama yritys myi rusettipantoja ja -ponnareita, sporttipantoja ja avaimenperiä. Tarjontaan kuuluivat myös hyppynarut ja tikkarit.
Kaikki tuotteet tikkareita lukuun ottamatta tehtiin itse

Katso alla olevasta videosta tunnelmia Pikkuyrittäjien vuoden 2017 finaalista.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi