9.1.2017 klo 13:38
Uutinen

Mikro- ja pk-yrittäjä, tarjolla tukea ja vinkkejä yrittäjyyteen uudessa MentorointiChatissä

Yrittäjä, oletko hyödyntänyt Yrityskummien tarjoamaa mentorointia? Pääkaupunkiseudun Yrityskummien mentorit tarjoavat mikro- ja pk-yrittäjille sparrausta ja tukea yrittäjyyden eri vaiheissa. Tammikuussa kokeillaan ensimmäistä kertaa virtuaalista MentorontiChat-palvelua, jossa mentorit vastaavat kahden tunnin ajan yrittäjiä askarruttaviin kysymyksiin.

Yrityskummit tarjoavat mentorointia, eli toimivat yrittäjien tukena liiketoiminnan elinkaaren eri vaiheessa. Yrityskummit ovat kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia ja asiantuntijoita, jotka antavat tietojaan, kokemustaan, osaamistaan, vertaistukea ja aikaansa yrittäjien ja yritysten liiketoiminnan kehittämiseen sekä toimivat eri tavoin yrittäjyyden edistämiseksi – maksuttomasti ja luottamuksellisesti. Mentoroinnin kohderyhmänä ovat mikro- ja pk-yritykset joilla on Y-tunnus ja joiden liiketoiminta on jo vakiintunutta. Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi) mentoroinneista vastaa Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry (Pk-seutu).

– Yrityskummien mentori pyrkii antamaan käytännön koulimaa osaamistaan yrittäjän käyttöön ja toimimaan liiketoiminnan kehittämisen tukena. Yrityskummien mentori on yrittäjän keskustelukumppani ja sparraaja ideoiden kehittelyssä ja niiden viemiseksi eteenpäin. Lisäksi verkostoituminen ja erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen läpikäyminen ovat osa yrityskummin työkalupakkia, Pääkaupunkiseudun Yrityskummien aluekummi Esko Valkeala kertoo mentoreiden toiminnasta.

Uutuutena kokeilussa MentorointiChat tammikuussa

Open Mentoriklinikoita on järjestetty usean vuoden ajan yhteistyössä Helsingin Yrittäjien, Vantaan Yrittäjien ja YritysVantaan kanssa. Helsingissä suosittuja klinikoita on järjestetty kerran kuussa Helsingin Yrittäjien Kampissa sijaitsevassa Yrittäjätilassa (Annankatu 36 B, 00100 Helsinki).

Tammikuussa 2017 kokeillaan uutta, virtuaalista MentorointiChat-palvelua, jossa mikro- ja pk-yrittäjät voivat kysyä yrittämiseen liittyviä asioita, joissa mentori voisi auttaa tai antaa tukea.

– Yli 10 vuoden kokemus mentoroinneista on osoittanut, että yrittäjillä on ihan luonnollisesti korkea kynnys ottaa yhteyttä ulkopuoliseen tahoon saadakseen tukea liiketoimintaansa. Tämän kynnyksen madaltaminen on yksi asia joka laittoi miettimään ja ideoimaan mitä tehdä, jotta kynnys madaltuisi ja yrittäjillä olisi helpompaa kysyä tai keskustella yrittämiseen liittyvistä asioista. Ideoiden perusteella päätettiin ottaa MentorointiChat uutena menetelmänä käyttöön, VaIkeala toteaa.

Haluatko osallistua Chatiin?

MentorointiChat-palvelu on tarjolla 16.1. klo 14-16. HUOM! Kirjautuminen MentorointiChatiin avautuu vähän ennen aloitusaikaa. Lisätietoja Helsingin Yrittäjien tapahtumakalenterissa.

>> Voit kirjautua Chatiin tästä (linkki avautuu vasta hieman ennen Chatin alkua klo 14)

>> Lisätietoja MentorointiChatista

Kuva: Jaana Tihtonen