30.9.2020 klo 07:14
Uutinen

Miksi puskaradio ei ehkä olekaan paras rekrytointikanava? Asiantuntija kertoo, miten oikea työntekijä löytyy

Yrittäjän podcastin syyskauden kolmannessa jaksossa kerrotaan vinkkejä onnistuneeseen rekrytointiin.

Etenkin ensimmäisen työntekijän palkkaaminen voi olla yritykselle haastava prosessi. Yrittäjän podcastissa rekrytointialan ammattilainen Tommi Siro kertoo, mitkä ovat yleisimmät virheet rekrytoinnissa ja miten yrityksen kannalta oikea työntekijä löytyy ilman takaiskuja. Siro on Jobilla Oy:n perustaja.

Siron mukaan vain pieni osa hakee töitä aktiivisesti, mutta suurempi osa saattaisi olla valmis vaihtamaan työpaikkaa, jos oikea mahdollisuus osuu kohdalle.

– Kandidaatin tavoittaminen on vain yksi vaihe rekrytoinnissa. Sitran mukaan 52 prosenttia ihmisistä voisi harkita työpaikan vaihtoa, jos jotain mielenkiintoista tulisi vastaan. Vain 15 prosenttia ihmisistä on aktiivisesti hakemassa töitä. Se että tavoittaa ihmisen, se ei välttämättä vielä riitä siihen, että huippukandidaatti kiinnostuu yrityksestä. Siksi pitäisi miettiä, miksi minun yritykseni olisi mielenkiintoinen kandidaatin kannalta.

Siro ottaa podcast-jaksossa kantaa niin sanottuun puskaradiomarkkinointiin, joka ei välttämättä ole oikea tapa löytää yritykselle parasta mahdollista työntekijää.

– Pienissä yrityksissä puskaradio on liiankin suuressa roolissa. Jos sen kautta ei löydy työntekijää, saatetaan olla pulassa. Ongelma on se, että puskaradion otanta on usein liian pieni.

Kuuntele jaksosta, mitä vinkkejä Siro antaa pk-yrityksille rekrytointiprosessiin!

Kuva: Tommi Siron albumi

toimitus (at) yrittajat.fi