Joulupukki ja Yrittäjän podcast
Viihdealan yrittäjä Mikko Kartano on tehnyt pukin keikkaa jo vuosien ajan.
7.12.2022 klo 08:02
Uutinen

Millainen on hyvä joulupukki? Mikko Kartano sen tietää: ”Ei enää pumpulipartoja”

Yrittäjä, trubaduuri ja joulupukki Mikko Kartano vie joulun sanomaa myös kouluihin yrittäessään vaikuttaa koulukiusaamiseen.

Kirkkonummelainen viihdealan monitoimiyrittäjä Mikko Kartano on vieraana Yrittäjän podcastin syyskauden viimeisessä jaksossa.

Tänäkin jouluna Kartano vierailee joulupukin roolissa paikallisissa kodeissa. Korona-aikana joulupukki otettiin vastaan ulkona, nyt taas sisätiloissa.

Mikko Kartano.

Podcastissa kartano kertoo muun muassa, millainen joulupukki hänen mielestään on se oikea.

– Vaatetukseen kannattaa panostaa. Kunnon lapikkaat tai hupikkaat ja siisti parta, ei sellainen pumpuliparta kuin omassa nuoruudessani monella saattoi olla. Ja pitää muistaa, ettei jouluun missään nimessä kuulu se, että pukki tulee konjakilta haisevana tai jää nauttimaan glögiä. Kun pukki lähtee, siitä pitää jäädä sellainen kuva, että olipa mukavaa. Pukilla pitää olla hyvä huumorintaju. Se on pieni ohjelmanumero ja piristys jouluuaattoon, Kartano kertoo.

Hänelle on jäänyt erityisesti mieleen yksi joulupukinkeikka.

– Yhdessä paikassa oli yksi lahja lapselle ja joulupöytä oli niin pieni kuin se vain pystyy olemaan. Se pienimuotoisuus ja arvokkuus, mikä siinä kodissa oli, jäi mieleen. Monesti olen miettinyt sen kodin tarinaa, joka oli pienuudessaan kaunis. Sitten on niitä koteja, joissa jaetaan kymmenittäin lahjoja. Minun mielestäni joulussa on tärkeintä se, että ollaan oikeasti asian äärellä ja mietitään, mitä joulu oikeasti on.

Kuuntele podcast-jaksosta, mikä on Kartanon erikoisin joulupukkimuisto!

Kiusaamisen vastaista työtä

Kartano on viime vuosina kiertänyt ex-nyrkkeilijä Amin Asikaisen kanssa kouluissa Kiusaamisesta kipu -esityksen parissa. Kaksikko kertoo omakohtaisia kokemuksiaan kiusaamisesta. Tulokset ovat olleet rohkaisevia.

– Tiedossamme on ainakin muutama tapaus, joissa oleminen kavereiden kanssa on muuttunut totaalisesti ja kiusaaminen on loppunut.

Kuuntele Yrittäjän podcast Suplasta!

Kuuntele podcastin tuorein jakso Spotifysta tai Suplasta. Yrittäjän podcast jatkuu jälleen tammikuussa!

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen