26.2.2018 klo 10:39
Uutinen

Milloin yrittäjän kannattaa harkita eläkkeelle siirtymistä?

Jyväskylän Yliopisto ja Suomen Akatemia ovat kehittämässä sähköistä sovellusta, joka auttaa yrittäjiä arvioimaan milloin olisi hyvä hetki siirtyä eläkkeelle. Tutkimuksen pilottivaiheessa yritykset saavat ilmaiseksi muun muassa yrityksen arvonmäärityksen.

Jyväskylän yliopiston ja Suomen Akatemian hankkeessa kehitetään helppokäyttöinen sähköinen sovellus, jolla yrittäjä voi arvioida, milloin hänen kannattaa siirtyä eläkkeelle. Optimointisovellusta kehitetään, jotta yrittäjä pystyisi muun muassa maksimoimaan yrityksestä saatavan taloudellisen hyödyn eläkkeelle siirryttäessä.

Meneillään on tutkimus, johon tarvitaan yrittäjien panosta. Tutkimukseen tavoitellaan mukaan yrittäjiä, jotka ovat toimineet yrittäjinä vähintään viimeiset kolme vuotta, työllistävät itsensä lisäksi vähintään yhden työntekijän ja eläkkeelle siirtyminen ja yrityksestä luopuminen ovat ajankohtaisia kahden, kolmen vuoden sisällä. Iältään yrittäjien tulisi olla noin 58-vuotiaita ja iäkkäämpiä.

Jos edellä mainitut kriteerit täyttyvät kohdallasi ilmoittaudu mukaan pilottiin! Saat veloituksetta omistajavaihdosammattilaisen tekemän yrityksen arvonmäärityksen käyttöösi. Pilotointi sisältää yrityksen arvonmäärityksen ja asiantuntijatapaamisen sekä palautteen keräämistä.

– Prosessi on yrittäjälle kevyt, sillä se vaatii vain yhden tapaamisen arvonmääritysammattilaisen kanssa sekä palautteen antamista, kertoo hankkeen vastuullinen tutkija Monika von Bonsdorff.

Mikäli kiinnostuit, ole yhteydessä Monika von Bonsdorffiin sähköpostitse (klikkaaminen avaa asennetun sähköpostiohjelman) >>