20.11.2021 klo 21:45
Uutinen

Minna Häkkinen on Etelä-Savon Vuoden yksinyrittäjä

Mikkeliläinen Studiom3:n yrittäjä, sisustussuunnittelija Minna Häkkinen on valittu Etelä-Savon Vuoden yksinyrittäjäksi.

Pitkään sisustusalalla toimineen Häkkisen yhden naisen yritys tarjoaa paljon muutakin kuin pelkkää sisustussuunnittelua. Studiom3 on Mikkelin keskustassa sijaitseva sisustuskauppa, suunnittelutoimisto ja taidegalleria. Yrityksellä on myös taideverkkokauppa.

Näin monialainen toiminta ei Minna Häkkisen mukaan ole sisustusmaailmassa sitä tyypillisintä.

– Olen kulkenut työssäni omannäköisiä polkuja. Esimerkiksi taidemyyntiä tein jo ennen kuin taiteesta tuli iso trendi sisustuksessa. Itse olen taiteesta tällä hetkellä hyvin innostunut ja saan siitä paljon inspiraatiota, Häkkinen sanoo.

Yrittäjän monipuolisuutta kiitellään myös palkintoperusteissa. Etelä-Savon Yrittäjien raati perustelee Vuoden yksinyrittäjä -palkintoa yrittäjän laaja-alaisella toiminnalla, joka kattaa kivijalkakaupan, taidegallerian, verkkokaupan sekä suunnittelutoimiston.

Raadin mukaan yrittäjä myös hyödyntää toiminnassaan vahvasti verkostoja. Verkostoyhteistyö mahdollistaa paremman ja laajemman palvelun asiakkaille sekä työllistää muita yksinyrittäjiä ja yrityksiä sekä säästää kustannuksia, raati kehuu.

Etelä-Savon Yrittäjien raadin palkintoperusteissa mainitaan myös, että Studiom3:n markkinointialue käsittää koko maan. Yrityksen liikevaihto on huomattava ottaen huomioon yksinyrittäjyyden.

Minna Häkkisen mukaan hänen pääasiallista toimintaansa on sisustussuunnittelu.

– Suunnitteluprojektit ovat pääleipä, joka tuo myös liikevaihtoon isoimman potin. Kivijalkakauppa ja -galleria ovat auki kolmena päivänä viikossa. Kiireisimpinä aikoina aika ei riitä kaikkeen, ja välillä joudun myymään eioota, Häkkinen kertoo.

Häkkisen yrittäjäverkostoon kuuluvat muun muassa paikallinen ompelimo, kehystämö, taiteilijoita eri puolilta maata sekä paikallisia rakennusalan ammattilaisia, kuten timpureita ja maalareita. Verkostot ovat yksinyrittäjälle elinehto: sisustussuunnittelu ja kodin saneeraus vaativat erikoisosaamista, ja verkostoihin on pakkokin tukeutua.

– Yhteistyössä kaikki voittavat: asiakas saa palvelut ja osaamisen, ja yrittäjä voi myydä palveluitaan. Verkosto on myös yksinyrittäjälle mukava ja tuttu yhteisö, Minna Häkkinen sanoo.

Minna Häkkisen mukaan yrityksen iso liikevaihto on paitsi isojen suunnitteluprojektien myös verkkokaupan ansiota. Viimeisen parin vuoden aikana yrityksen taideverkkokauppa on kasvanut mukavasti, eikä se sido yrittäjän aikaa yhtä paljon kuin muu työ. Myös korona-aika on kasvattanut sisustussuunnittelijan kysyntää.

– Ihmisten katse on kääntynyt omiin nurkkiin, ja koteja ja mökkejä on sisustettu nyt ennätyksellisen paljon, Häkkinen sanoo.

Häkkinen on palkittu aiemminkin yrittäjyyspalkinnoilla. Viime vuonna Mikkelin Yrittäjät valitsi hänet vuoden yksinyrittäjäksi.

– Palkinnot ja huomio tuntuvat hyvältä, vaikka enemmän vain teen enkä mieti niitä, Minna Häkkinen toteaa.

Lisätiedot: Minna Häkkinen, Studio m3, p. 040-7505401, info@studiom3.fi