4.5.2017 klo 18:06
Uutinen

Mistä tunnistaa varteenotettavan EdTech-ratkaisun? No, saisiko se hyväksynnän montessorimetodin luojalta

Digitaalisen oppimisen parissa toimiva yrittäjä sanoo, että alan markkinat täyttyvät huonolaatuisista EdTech-tuotteista.

Kotimaisen Kokoa Agencyn perustajayrittäjä Olli Vallon mukaan erottaaksesi varteenotettavia, kovan luokan oppimisratkaisuja, on selvitettävä, onko tuote pedagogisesti hyvä ja noudattaako se opettamisen parhaita käytäntöjä. Vallo esiintyi Arctic15 startup-tapahtumassa Helsingissä.

– Esitän kaikille sijoittajille, että sijoittakaa sellaisiin EdTech-tuotteisiin, jotka montessoripedagogiikan perustaja hyväksyisi, hän tiivistää.

Montessori-kasvatusfilosofian loi italialainen Maria Montessori.

Kokoa Agency tarkistaa EdTech-ratkaisuja ja vahvistaa vahvan pedagogisen perustan omaavia laadukkaita digitaalisia oppimisratkaisuja verkkosivuillaan luomansa standardin puitteissa. EdTech-yritys voi tilata heiltä evaluoinnin. Tarkistusmetodi pohjaa suomalaiseen pedagogiseen osaamiseen.

Kolme kovaa

Kysyttäessä Olli Vallo nimeää kolme lupaavaa suomalaista EdTech-sovellusta tai digitaalista tuotetta:

1. EdVisto, joka yhdistää perinteisen tarinankerronnan ja nykypäivän some-maailman tehokkaaksi oppimismenetelmäksi.

2. Mightifier on kouluissa käytettävä positiivisen palautteen antamisen applikaatio. Mighty United Oy:n sovellus on kehitetty yhdessä suomalaisten opettajien ja lasten kanssa.

3. Seppo.io, jonka pelipedagogiikka laittaa pelaajat liikkeelle, lisäksi peleissä yhteistoiminnalla on keskeinen merkitys.

Vastuullista yritystoimintaa

KiVa Koulu, kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma, on hiljattain ottanut käyttöön seppo-alustan. KiVa Koulu -ohjelma on laajasti käytössä suomalaisissa peruskouluissa. Peleissä muun muassa harjoitellaan käytännön kiusaamistilanteiden käsittelyä.

Edtech-start-up The Mighty United Ltd sekä työeläkeyhtiö Elo tarjoavat sadalle suomalaiselle luokalle ilmaiseksi käyttöön vuoden 2017 ajaksi Mightifier-sovelluksen.

– Sovelluksen käyttäminen kehittää oppilaiden sosiaalisia ja emotionaalisia taitoja ja perustuu luokkakavereiden toisilleen antamaan positiiviseen vertaispalautteeseen luonteenvahvuuksista, toitmitusjohtaja Mervi Pänkäläinen kertoo tiedotteessa.

Arctic15 on startup- ja teknologiamedia ArcticStartupin järjestämä kansainvälinen kasvuyritystapahtuma.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta@yrittajat.fi