30.8.2018 klo 11:13
Uutinen

Mitä teemoja haluaisit Pirkanmaalta esiin seuraavissa eduskuntavaaleissa? – Kysely jäsenille käynnissä 10.9. asti

Vaikuttamistyö on keskeinen osa yrittäjäjärjestön toimintaa. Suomen Yrittäjät pohtii parhaillaan yrittäjäjärjestön valtakunnallisia vaaliteemoja kevään 2019 eduskuntavaaleihin. Tavoitteen asetanta on käynnissä myös Pirkanmaalla.

– Totta kai on tärkeää, että yrittäjäjärjestöllä on yhteiset valtakunnalliset tavoitteet. Me Pirkanmaan Yrittäjissä haluamme, että myös Pirkanmaan ja pirkanmaalaisten yrittäjien ääni kuuluu eduskunnassa. Haluamme, että ensi keväänä valittavat kansanedustajat ajavat niitä asioita, jotka meidän mielestämme edistävät yrittäjyyttä ja yritysten toimintaedellytyksiä kotimaakunnassamme. Siksi haluamme asettaa omat tavoitteet vaaleihin, elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen Pirkanmaan Yrittäjistä sanoo.

Eduskunta tekee yrittäjän arkeen monin tavoin vaikuttavia päätöksiä

Eduskunta säätää kaikki lait ja päättää valtion talousarviosta sekä hyväksyy Suomea sitovat tärkeimmät kansainväliset sopimukset ja vaikuttaa Euroopan unionin asioihin.

– Kaikki eduskunnan päätökset valmistellaan valiokunnissa, ja ne ovatkin yksittäisten kansanedustajien tärkeimpiä vaikutuskanavia. Monet valiokunnissa käsiteltävistä aihealueista koskevat tavalla tai toisella yrittäjän arkea. Siksi on tärkeää, että eduskunnassa on asioista päättämässä ihmisiä, jotka ymmärtävät yrittäjän näkökulmaa. Eikä haitaksi ole sekään, että nämä edustajat ajavat juuri pirkanmaalaisten etua valtakunnan valtapoliittisissa melskeissä, Maria naurahtaa.

Vastaamalla voit vaikuttaa

PIrkanmaan Yrittäjien vaalitavoitteiden asetantaa varten kerätään nyt jäsenyrittäjien näkemyksiä PIrkanmaalaiselle yrittäjyydelle merkittävistä asioista. Niiden pohjalta muotoutuu vaalikaudelle PIrkanmaan Yrittäjien yhteinen näkemys, jota voidaan hyödyntää myös maakuntavaikuttamisessa.

– Toki me aluejärjestön toimihenkilöt näemme työmme kautta pirkanmaalaisen yrittäjyyden kokonaiskuvan ja sen erityispiirteet, mutta on erittäin tärkeää saada myös yksittäisten yrittäjien ääni kuuluviin, Virtanen kertoo.

Vastaa kyselyyn maanantaihin 10.9.2018 mennessä täällä >>

Katso myös Eduskunnan esittelyvideo vuodelta 2015 >>