Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

20.11.2023 klo 10:02
Uutinen

Miten kasvattaa pk-yrityksen arvoa?

Pk-yrityksen johto jää usein kiinni operatiivisen tekemisen kiireisiin, eikä omistaja-arvoa pystytä johtamaan järjestelmällisesti. Usein ei edes ole olemassa omistajastrategiaa, joka määrittelisi tarkemmin, millaista arvoa yrityksen omistajat haluavat saavuttaa ja milloin.

Aamu Partners perustettiin tukemaan pk-yrityksiä omistaja-arvon kasvattamisessa. Aamun perustajat ovat mukana useissa yhtiöissä ja tuntevat suomalaisen yrityskentän todella perusteellisesti. Kentällä toimiessaan perustajat huomasivat selkeän tarpeen: monella pk-yrityksellä ei ole sisäisiä resursseja syvälliseen ja järjestelmälliseen yrityksen omistaja-arvon kasvattamiseen.

Aamu Partnersin perustajat Alberto Carrero, Anders von Bonsdorff, Tuomas Paananen, Sanna Wester ja Wilhelm Rosenlew
Aamu Partnersin perustajat Alberto Carrero, Anders von Bonsdorff, Tuomas Paananen, Sanna Wester ja Wilhelm Rosenlew.

Yrityksen johto on usein kiinni yrityksen arjen pyörittämisessä ja tulipalojen sammuttelussa, jolloin aikaa toiminnan kehittämiseen ja numerodatan keräämiseen ja analysointiin ei jää. Monet johdon jäsenet ovat mukana vasta ensimmäisessä tai toisessa yrityksessään, ja vaikka heillä on vankka kokemus omalta alaltaan, heillä ei välttämättä ole merkittävää kokemusta liiketoiminnasta yleisesti.

Vastatakseen tähän haasteeseen Aamu on koonnut laajan tietotaidon omaavan tiimin, jolla on kokemusta sadoista eri yrityksistä ja tuhansista erilaisista liiketoimintatilanteista: rahoituksen hakemisesta, suurista investoinneista, kansainvälistymisestä ja yritysjärjestelyistä. Aamu tuo pk-yritykselle suuren yrityksen johtamisresurssit.

Aamun malli perustuu tiiviiseen yhteistyöhön asiantuntijatiimin ja asiakkaan välillä; sekä Clarity-menetelmään, joka ohjaa yrityksen operatiivisen toiminnan kasvattamaan omistaja-arvoa tehokkaasti ja tavoitteellisesti. Menetelmän tukena hyödynnetään asiakkaalle räätälöitävää ohjelmistoa, joka kerää kaiken yrityksen olennaisen tiedon yhteen paikkaan ja mallintaa liiketoimintalogiikan sekä kassavirrat ja -ennusteet.

Aamu varmistaa, että pk-yrityksellä on aina haluamansa suunta ja yritysjohdolla kaikki tarvitsemansa tieto. Yhteistyön myötä johdolla on myös mahdollisuus pohtia sekä sparrailla sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat jo aiemmin käyneet läpi vastaavia liiketoimintatilanteita. Jatkuvaan tukeen ja kuukausitapaamisiin perustuva palvelukumppanuus varmistaa korkeimman mahdollisen omistaja-arvon — halusivatpa omistajat sitten osinkokoneen tai maksimoida yritysjärjestelyissä saatavan hinnan.

Jos sinusta on koskaan tuntunut siltä, että haluaisit tukea yrityksesi omistaja-arvon kasvattamisessa, ota yhteyttä Aamu Partnersiin. Olemme ainoa pk-yritysten omistaja-arvon kasvattamiseen keskittynyt palveluntarjoaja.

Voit myös osallistua Aamu Partnersin ja Suomen Yrittäjien yhdessä järjestämään webinaariin “Yritys myyntikuntoon – Mitä yrittäjän tulisi tietää?”, jossa kerromme miten pitkäjänteisellä arvonkasvatuksella voi maksimoida pk-yrityksen omistaja-arvon vuosienkin päästä.

Toimitusjohtajan 5 sudenkuoppaa yrityksen arvon kasvattamisessa

1) Arvon kasvattamiseen ei ole selkeää suunnitelmaa.

2) Operatiivinen toiminta ei kohdistu arvon kasvuun.

3) Strategian toimeenpano epäonnistuu.

4) Henkilöriippuvuus on liian korkea.

5) Ei osata viestiä arvoa, eikä tunneta menetelmiä.

Ratkaisut sudenkuoppiin löytyvät Aamu Partnersin sivuilta ilmaisesta oppaasta.