12.7.2017 klo 08:16
Uutinen

Mommilanjärvellä soudetaan taas ensi lauantaina

Mommilanjärven soutelut ovat järjestyksessään 28. tänä vuonna. Hausjärven Yrittäjien joukkue sai vahvistusta kuntosalin asiakkaista, Riihimäen Yrittäjät soutaa yhdessä kaupungin kanssa.

Hausjärven Yrittäjien puheenjohtaja Jyri Laine kertoo olleensa joskus kouluaikoina Mommilanjärven soutelussa mukana. Sen kummemmin ei häneltä soutelukokemusta löydy. Laine soutaa tänä vuonna Hausjärven Yrittäjien joukkueessa, jonka miehistön on koonnut Kyösti Laitinen.

– Meillä kävi tänä vuonna niin, että kuntosaliyrittäjän kautta tuli suuri joukko soutajia mukaan. Hänen asiakkaissaan oli sellaisia, jotka halusivat tulla soutamaan. Niinpä meillä on nyt pari osallistujaa varallakin. Heidät voidaan antaa muihin venekuntiin, jos muilla on puutetta soutajista, Laitinen kertoo.

Riihimäen Yrittäjät on ilmoittautunut souteluihin kahdella veneellä, jotka ovat yhteisiä Riihimäen kaupungin kanssa. Venekunnat soutavat kahdessa eri lähdössä, toisessa perää pitää Riihimäen Yrittäjien puheenjohtaja Tiina Latikka ja toisessa lähdössä kaupunginjohtaja Sami Sulkko.

– Meillä on kaupungin kanssa yhteinen suunta, siksi on hyvin luontevaa soutaa samassa veneessä tässä kilapilussa. Ja luonnollisesti lähdemme voittamaan. Ei sinne himmailemaan mennä, Latikka kertoo.

Latikalla on vielä vähemmän kokemusta kirkkovenesoudusta kuin Jyri Laineella. Hän uskoo, että perusasiat saadaan haltuun vielä ennen reitille lähtöä. Souteluihin on valmistauduttu yhteinäisellä kilpailuasulla, joihin on saatu sponsoreita.

– Olisi mukavaa, jos ihmiset tulisivat kannustamaan meidän venekuntia. Vaikka piknik-eväät koriin ja rannalle kannustamaan, hän ehdottaa.

Mommilanjärvellä soudellaan ja melotaan 28. kerran tuttuun tyyliin heinäkuun kolmantena lauantaina, eli 15.7.2017. Mukana myös nyt 3. kerran järjestettävä n 10,5 kilometrin hiekkatiejuoksu Mettäkulman lenkki heinäkuisessa maalaismaisemassa.

Rannalle jääviä viihdytetään pitkin päivää kevyellä musiikilla urheiluhengen lisäksi. Lapsille on oma show puolilta päivin. Lisäksi lapsia viihdytetään koko tapahtuman ajan toiminta- ja pelipuistolla jossa muun muassa pomppulinna!

LÄHTÖAJAT JA OHJELMA

9.00 Retkimelonnan lähtö soutelurannasta

9.45 Tapahtuman avaus, markkinat aukeavat

10.00 1. kirkkovenelähtö ja juoksulähtö

10.10-10.40 haitarinsoittaja Tapio Rannanmaa esiintyy

11.30 2. kirkkovenelähtö

11.45–12.30 Duo Keksintö esiintyy (suunnattu erityisesti lapsille, mutta viihdyttää kaikenikäisiä)

13.00 3. kirkkovenelähtö

13.15 pienvene- ja kanoottilähtö

13.20–13.50 haitarinsoittaja Tapio Rannanmaa esiintyy

14.15–14.45 musiikkia Jussi Ruuttusen johdolla

15.00 4. kirkkovenelähtö

15.10-15.40 musiikkia Jussi Ruuttusen johdolla

Mommilanjärven soutelu on yksi Suomen suurimmista soutu-tapahtumista ja soutajajoukkomme kasvaa vuosittain. Tapahtumamme on osa ympärivuotista HEHKU-tapahtumaketjua. HEHKU-tapahtumat on alueellinen kuntotapahtumien ketju. Osallistumalla vähintään kolmeen eri HEHKU-tapahtumaan vuoden aikana, sinut kutsutaan marraskuussa palkitsemistilaisuuteen.