5.10.2017 klo 09:13
Uutinen

Mullistaako lohjalaisyritys sähköautoilun tulevaisuuden – ”olemme suunnattoman innoissamme”

Suomalaisyhtiön teknologiassa sähköajoneuvon voimanlähteenä pystytään käyttämään yhtä ainoaa akkua.

Lohjalla toimiva L7 Drive julkistaa tänään ”käänteentekevän” akkuvoimalinjajärjestelmän. Yhtiön mukaan uuden teknologian ansiosta sähköajoneuvon voimalinjan rakentaminen on ”entistä yksinkertaisempaa ja edullisempaa”.

Teknologiassa voimanlähteenä voidaan käyttää vain yhtä ainoaa litiumakkukennoa tai rinnankytkettyä akkupakettia.

– Voimalinjan luotettavuus paranee ja energiatehokkuus etenkin osateholla kasvaa verrattuna tavanomaiseen sarjaan, L7 Drive kertoo.

1,7kW:n D1-malli on suunniteltu käytettäväksi esimerkiksi kaksi- tai kolmipyöräisissä mopoissa, pienissä työkoneissa tai vaikka sähköperämoottoreissa.

Suurempi BD5-malli sisältää samassa paketissa myös rinnankytketyn 6kWh akkupaketin, ja on tarkoitettu hieman suurempiin ajoneuvoihin tai koneisiin.

Molemmat laitteet on mahdollista varustaa valinnaisella Solar Charge -tekniikalla, jolloin aurinkokennot voi kytkeä suoraan laitteeseen ilman erillistä invertteriä

– Olemme suunnattoman innoissamme, kun viimein pääsimme siihen pisteeseen, että voimme julkistaa maailmalle tämän pitkään kehitetyn tekniikan. Uskomme, että teknologiamme monipuoliset ja tavanomaiseen verrattuna hyvin erilaiset ominaisuudet ovat juuri sitä, mitä OEM-valmistajat kaipaavat erityisesti kehittäessään tuotteita haastavampiin käyttöympäristöihin, L7 Driven hallituksen puheenjohtaja Pentti Bruun hehkuttaa yhtiön tiedotteessa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä torstain Tekniikka&Talous.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen@yrittajat.fi