Asko Virén on vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntija
Asko Virén on vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntija. Kuva: Anneli Komi
2.11.2021 klo 13:03
Uutinen

Myrskyläläinen Asko Virén Vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntijaksi

Vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntija on Asko Virén. Hän on toiminut Suomen Yrityskauppojen franchise-yrittäjänä Lahdessa vuodesta 2007 alkaen. Nimitys julkistettiin Omistajanvaihdoskonferenssissa, joka järjestettiin verkkototeutuksena, Ov-studiona.

– Asko on toiminut puolitoista vuosikymmentä, yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten välittäjänä, mutta myös kouluttajana erityisesti Päijät-Hämeen ja Kymen alueilla, mutta myös valtakunnallisesti, palkinnon luovuttanut Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa.

Kokenut yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten ammattilainen

Asko Virén on kokenut yrityskauppojen ammattilainen, joka on välittänyt itsenäisesti yli 70 yritystä ja ollut konsulttina ja arvonmäärittelijänä sadoissa yrityskaupoissa ja sukupolvenvaihdoksissa. Hänellä on työhistoriaa Sitran yritysrahoituksessa ja yrittäjänä Innofinancessa, Sentiossa ja Sentica Partnersissa, ja hän on mukana noin 20 yrityksen hallituksessa. Virén on koulutukseltaan tekniikan lisensiaatti.

Uudellamaalla Virén on tehnyt yhteistyötä Hyvinkään Yritysvoimalan ja Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintran kanssa sekä toiminut kouluttajana Uudenmaan Yrittäjien omistajanvaihdostilaisuuksissa.

– Asko tunnetaan hyvin osaavana, ystävällisenä ja rakentavana asiantuntijana, jonka kanssa on ollut ilo tehdä yhteistyötä. Tunnustus meni ehdottomasti oikealle henkilölle. Lämpimät onnittelumme Askolle, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

Omistajanvaihdoksissa kannattaa tukeutua ammattilaisiin

Valinnan teki Omistajanvaihdosfoorumi. Omistajanvaihdosasiantuntijan valinnalla halutaan kiinnittää huomiota omistajanvaihdosten eri muotoihin ja niiden kehittämiseen. Vuoden omistajanvaihdosasiantuntija nimettiin nyt yhdennentoista kerran.

Vuoden omistajanvaihdosasiantuntijan nimeämisellä annetaan tunnustus tekijälle merkittävästä työstä omistajanvaihdosten edistämisessä. Nimeämisellä halutaan tähdentää sitä, että yrityskauppoihin ja sukupolvenvaihdoksiin on olemassa erikoistuneita ammattilaisia, joihin on viisasta tukeutua.

Nimeämisellä halutaan myös tuoda poliittisten päättäjien tietoon se, että yritysmarkkinat ovat olemassa ja niiden kehittymistä erityisesti mikroyritysten keskuudessa hyvä edistää. Toiminnassa olevien yritysten jatkuvuus on syytä varmistaa, jotta osaamista ja omaisuutta ei haaskata.