Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

6.4.2017 klo 19:30
Uutinen

Naavan joukkorahoitus tuli täyteen etuajassa

Älyviherseiniä tekevän Naavan joukkorahoituskierros päättyi etuajassa, kun 2,2 miljoonan euron tavoitesumma tuli täyteen.

Sisäilmanpuhdistukseen erikoistunut Naava sai 1 257 uutta omistajaa ruotsalaisen Pepins-joukkorahoitusyrityksen kautta tehdyn rahoituskierroksen ansiosta.

Tuoreessa joukkorahoituskampanjassa keskimääräinen sijoitus oli Keskisuomalaisen mukaan 1 600 euroa, pienin 112 euroa ja suurin 49 000 euroa.

Naava keräsi jo aiemmin 3,2 miljoonan euron rahoituksen muun muassa amerikkalaiselta Delos-yhtiöltä, suomalaiselta Haltonilta ja Jasper Pääkköseltä.

Naava on perustettu vuonna 2011 ja se työllistää yli 60 ammattilaista Suomessa, Ruotsissa ja USA:ssa, missä se on juuri avannut älyviherseiniä valmistavan tehtaan itärannikolla.

Yhtiön kotipaikka on Jyväskylässä, jossa sillä on vajaat 40 työntekijää.

Naava sai vastikään Fennia Prize Winner -muotoilupalkinnon valmistamastaan älyviherseinästä. Naavan viherseinä imee huoneilmaa siihen istutettujen kasvien juuristojen ja mullattoman kasvualustan läpi. Juuriston mikrobit puhdistavat ilman haitallisista kemikaaleista, jonka jälkeen tuulettimet puhaltavat puhtaan ja luonnonraikkaan ilman takaisin tilaan.

Seinän anturit mittaavat muuttujia tuotteessa ja ympäristössä. Tämän perusteella tekoäly analysoi ja ohjaa viherseinän toimintaa.

toimitus@yrittajat.fi