1.2.2018 klo 10:34
Uutinen

Näin lisäät työtehoasi: Katso konkreettiset vinkit

Työtehon lisääminen onnistuu muun muassa ottamalla huomioon oman tehokkaimman työajan, johon kannattaa sijoittaa vaativimmat työtehtävät.

Työterveyslaitoksen työpsykologi Heli Hannosen mukaan omien vahvuuksien tunnistaminen on erityisen tärkeää, kun pyritään tehokkaaseen työskentelyyn.

– Mihin aikaan päivästä olet tehokkaimmillasi? Toiset ovat aamu-, toiset iltaihmisiä. Kannattaa jättää vaativimmat tehtävät siihen ajankohtaan, jolloin on itse tehokkaimmillaan.

Hannonen kannustaa varaamaan ajan esimerkiksi sähköposteihin vastaamiseen. Huonoin ratkaisu on yrittää hoitaa asia esimerkiksi palaverien välissä.

– Kaikenlaiset häiriöt kannattaa pyrkiä sulkemaan pois. Sellaisia voivat olla esimerkiksi sähköpostin kilahdukset ja kännykän viestiäänet.

Työterveyslaitos etsii parhaillaan työstä palautumiseen keskittyvää tutkimusta varten yksin- ja mikroyrittäjiä, jotka ponnistelevat työkuorman kanssa ja haluavat samaan aikaan parantaa elintapojaan. Tutkimuksessa käytettävän mobiilisovelluksen avulla yrittäjä saa tukea palautumiseen ja työkykysi ylläpitoon. Tutkimukseen voi ilmoittautua täällä.

Katso vinkit työtehon lisäämiseen oheiselta videolta!

Teksti, kuva ja video: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi