Vuoden nuori yrittäjä Emmi Lehtomaa tilasi juhliin puvun toiselta yrittäjältä, Anni Ruuthilta, joka suunnitteli raskausvatsaa upeasti korostavan luomuksen. (Kuva: Thomas Böckerman) Vuoden yksinyrittäjä Jani Wallenius juhli Linnassa vaimonsa Heidi Lehtimäki-Walleniuksen kanssa.
7.12.2023 klo 12:07
Uutinen

Näin palkitut yrittäjät juhlivat Linnassa – ”Kaikki vieraat iloisella tuulella”

Vuoden nuori yrittäjä Emmi Lehtomaa jaksoi juhlia viimeisillään raskaana kuusi tuntia, ja vuoden yksinyrittäjä Jani Wallenius pääsi presidenttiparin juttusille.

Fament Oy:n perustaja, yrittäjä Emmi Lehtomaa on erittäin tyytyväinen ainutlaatuiseen kokemukseen Linnan juhlien vieraana.

– Aivan upeat juhlat! hän kommentoi seuraavana aamuna.

Viimeisillään raskaana oleva Lehtomaa jaksoi viettää juhlissa jopa kuusi tuntia.

– Yllättävän hyvin jaksoin fyysisesti. Pyörähdin tanssilattiallakin pari kertaa. Tosin kuusi tuntia korkokengissä tuntuu kyllä nyt jaloissa. Kuin olisin juossut puolimaratonin, hän naurahtaa.

Lehtomaa kiittelee sitä, että Presidentinlinnassa oli riittävästi penkkejä, joihin hän pääsi välillä istahtamaan ja levähtämään.

Emmi Lehtomaan yritys Fament Oy toimii managerina Suomen tunnetuimmille sosiaalisen median vaikuttajille sekä mediapersoonille. Ennen Linnan juhlia Lehtomaa kaavaili, että olisi hauska mennä vetämään Käärijää hihasta ja kyselemään, kuka hänen brändikumppanuuksiaan hoitaa.

– Toteutin idean ja juttelin Käärijän kanssa, hän kertoo.

Niin ikään hän vaihtoi kuulumisia muun muassa muutaman kansanedustajan sekä ralliautoilija Kalle Rovanperän kanssa.

Kuuluisan Linnan juhlien boolin sijaan Lehtomaa siemaili alkoholitonta viiniä ja vettä. Ruokapöytien äärellä hän otti lautaselle lähinnä alkupaloja ja voileipäkakkua.

– Ruoka oli oikein hyvää.

Linnan juhliin pääseminen oli Lehtomaan pitkäaikainen haave.

– Alussa aulan ryysiksessä jännitys oli suurin, hän kertoo.

Yllättikö juhlissa jokin seikka?

– Minut yllätti se, että presidenttiparin kättely oli niin nopea ja meni ohi sekunnissa. Tuli olo, että haluan mennä uudestaan kättelemään!

Lehtomaa piipahti lyhyesti myös jatkoilla hotelli Kämpissä.

Yrittajat.fi uutisoi 5. joulukuuta, että Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittu Emmi Lehtomaa jännittää Linnan juhlia, koska hän on viimeisillään raskaana. Laskettu aika on 23. joulukuuta, ja lapsi voi tulla minä hetkenä hyvänsä.

Emmi Lehtomaa tilasi juhliin puvun toiselta yrittäjältä, Anni Ruuthilta, joka suunnitteli raskausvatsaa upeasti korostavan luomuksen.

Vuoden nuoren yrittäjän Emmi Lehtomaan pukua koristi strutsinsulkavyö. Kuva: Thomas Böckerman

”Juttelin hetken Niinistön kanssa”

Vuoden yksinyrittäjäksi valittu Promedia Finland -yrityksen perustaja Jani Wallenius kiittelee myös juhlia.

– Oikein mukavat juhlat, jotka oli viimeisen päälle järjestetty ruokineen ja juomineen. Kaikki vieraat olivat iloisella tuulella, Wallenius kommentoi.

Hänen mukaansa oli kiinnostavaa, että vieraat pääsivät Presidentinlinnassa sukkuloimaan monessa eri huoneessa.

– Pääsin käymään kaikenlaisissa pienten huoneiden sopukoissa. Myös juhlien hieno tunnelma yllätti positiivisesti, vaikka Linnassa oli tiivistä.

Wallenius ja hänen vaimonsa Heidi Lehtimäki-Wallenius tanssivat sattumoisin lähellä presidenttiparia. Niin ikään pariskunta pääsi myöhemmin hetkeksi juttelemaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja tohtori Jenni Haukion kanssa.

Wallenius teki aikoinaan hiihtäjälegenda Siiri ”Äitee” Rantasesta dokumenttielokuvan, johon hän sai mukaan myös Niinistön. Elokuvassa on kohtaus, jossa Rantanen istuu Mäntyniemessä kahvittelemassa Niinistön kanssa.

– Linnan juhlissa juttelin hetken Niinistön kanssa, ja hän muisteli, kuinka hieno legenda Rantanen oli, Wallenius kertoo.

Vuoden yksinyrittäjä Jani Wallenius pääsi vaimonsa Heidi Lehtimäki-Walleniuksen kanssa presidenttiparin juttusille.
 
 

Lahtelaisen Jani Walleniuksen Promedia Finland -yritys on tuottanut vuosikymmenten aikana yli 3 000 mainoselokuvaa, satoja radiomainoksia ja yrityselokuvia, kymmeniä tuhansia valokuvia sekä suuren määrän uutis- ja dokumenttimateriaaleja.

Emmi Lehtomaan lailla myös Jani Wallenius hankkiutui juttusille Käärijän kanssa. Wallenius teki Linnan juhlissa spontaanisti Käärijän kanssa videon, joka julkaistiin lahtelaisten omassa Facebook-ryhmässä. Siihen kuuluu 50 000–60 000 lahtelaista, jotka innostuivat saadessaan kuuluisan laulajan terveiset somessa.

– Käärijällä oli hyvä vauhti päällä, ja hän toivotti lahtelaisille hyvää itsenäisyyspäivää.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Milla Rautiainen