5.9.2017 klo 15:24
Uutinen

Näin rekry-yritys erottautuu – ja omintakeisuus on tuonut menestystä

Valokuvauskoppien vuokraamista ja vain vakituisia työntekijöitä välittävä rekrytointiyritys. Siinä pari poimintaa Yritys2017-messujen osastojen tarjonnasta.

Messukeskuksessa on samanaikaisesti kaksipäiväisten yritysmessujen lisäksi myös muita tapahtumia, kuten Markkinoinnin viikko.

Kovia kasvulukuja tahkonnut henkilöstöpalveluja tarjoava Wippii Work Oy hakee Yritys2017-messuilta tunnettuuden lisäämistä. Vuonna 2009 perustettu yritys on kasvanut joka vuosi kymmeniä tai jopa satoja prosentteja, paitsi vuonna 2014.

Yrityksen toinen perustaja ja toimitusjohtaja Markus Suonpää kertoo henkilöstöalan yrityksiä olevan Suomessa viitisen sataa ja ala on kilpailtu.

– Olemme saaneet olla vähän kuin omassa rauhassa. Aika vähän olemme kohdanneet kilpailua. Asiakkaat ovat olleet meillä vuosia, Suonpää kertoo Yrittäjäsanomille tyytyväisenä.

Näin erottaudutaan kilpailijoista

Wippii Work pyrkii erottautumaan henkilöstövuokrausyrityksistä välittämällä tekijöitä vain toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin.

– Haluamme asiakkaisiksi yrityksiä, jotka sitoutuvat kasvamaan kanssamme.

Yritys tarjoaa myös niin sanottuja nopean toiminnan joukkoja pääkaupunkiseudulla, mikä on räätälöity palvelu tilanteisiin, jolloin tarvitaan keikkatyöntekijää heti paikalle. Suonpää kertoo tilapäiseen tarpeeseen rekrytoitavien tekijöiden osuuden olevan vain viisi prosenttia liikevaihdosta.

Markus Suonpään ja Joonas Hyttisen perustama yritys työllistää 230 työntekijää.

Suonpää houkutteli messukävijöitä osastolle Speden speleistä tutulla nopeustestillä.

Valokuvauskopit vetonaulana – ja palvelutuotannon ydin

Messukävijöitä pieneksi jonoksi asti vetivät Funbox Oy:n photo booth-valokuvauskopit.

– Mainonnan viikko on ainoa tapahtuma, jossa olemme esillä itsenämme. Valokuvauskoppejamme voi tilata tapahtumiin, yrittäjä Niina Tuominen kertoo.

Yritys tarjoaa myös photo booth -gifvideokoppia, josta saa mukaansa kolmesta kuvasta koostetun gifvideon.

Tuominen on kolmesta osakkaasta ainoa kokopäiväinen tekijä yrityksessä. Funbox Oy palkkaa tarvittaessa keikkatyöntekijöitä ja freelancereita.

– Valokuvauskopit ovat mahdollisuus myös pienelle yritykselle, jos vain on budjettia, totta kai.

Potentiaalinen asiakas asteli osastolle kysymään yrittäjältä valokuvauskopin tilaamisesta kauppakeskukseen. Siinä yksi esimerkki käyttökohteesta.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta@yrittajat.fi