Microsoft Teams Premium
Teamsin Premium-versio on tulossa lähiaikoina. Kuva: Getty Images
1.3.2023 klo 09:54
Uutinen

Nämä Teamsin ominaisuudet ovat pian maksullisia

Microsoft julkaisee lähiaikoina uuden version suositusta Teams-sovelluksesta.

Microsoft kertoo, että uusi Teams-versio tuo muutoksia myös tähän asti maksuttomina käytössä olleisiin ominaisuuksiin. Osa näistä toiminnoista muuttuu piakkoin maksullisiksi.

Microsoft esitteli viime vuoden lopulla Teams Premiumin, joka saapuu nyt hiljalleen käyttäjille. Yksi Premiumin ominaisuuksista on niin sanottu automaattinen kokouskoonti, joka hyödyntää tekoälyä nostamalla kokoustallenteesta esiin tärkeimmät yksityiskohdat. Kyseinen toiminto lyhentää Microsoftin mukaan perinteisiä tallenteita siten, että se tekee 40 minuutin palaverista 10-minuuttisen koonnin, jossa käyttäjälle näytetään tärkeimmät yksityiskohdat kuten jaetun ruudun osuudet.

Tekoälyyn perustuu myös 40 kielellä toimiva reaaliaikainen käännöstoiminto, joka tekstittää vieraalla kielellä puhuttua sisältöä automaattisesti valitulle kielelle.

Premium tuo mukanaan myös tietoturvaparannuksia, joilla petrataan verkkopuheluiden yksityisyyttä. Premium-palvelun käyttäjä voi päättää, kenellä on oikeus tallentaa käynnissä olevaa palaveria.

Microsoftin mukaan reaaliaikaiset videpuhelutekstitykset ia käyttäjien saapumisesta kertovat aikamerkit tallenteissa vaativat tulevaisuudessa Premium-tilauksen. Maksullisia ovat jatkossa myös tekstiviestimuistutukset ja aikatauluun perustuva jononäkymä.

Premiumin kuukausihinta asettuu epävirallisten tietojen mukaan noin 10 euroon. Microsoft ei ole vielä vahvistanut tarkkaa hintaa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus