14.3.2017 klo 10:37
Uutinen

Nämä yritykset ovat hakeneet eniten tavaramerkkejä

Kymmenen eniten tavaramerkkejä hakeneiden yritysten joukossa on myös pk-yrityksiä. SOK on hakenut 64 tavaramerkkiä viime vuonna Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH).

Veikkaus Oy on hakenut toiseksi eniten (30 tavaramerkkiä) ja terveydenhuollon ICT-ratkaisuihin erikoistunut Flowmedik Oy kolmanneksi eniten (27 tavaramerkkiä).

Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen valmistamat tavarat ja tuottamat palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki toimii siis erottamisvälineenä markkinoilla.

Kymmenen suurinta tavaramerkin hakijaa viime vuonna olivat: Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta 64, Veikkaus Oy 30, Flowmedik Oy 27, Unilever N.V. 21, Arkea Oy 20, Valio Oy 19, Novartis AG 16, Paalupaikka Oy 16, Lidl Stiftung & Co. KG 15 ja LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö 15. Tavaramerkki voi olla esimerkiksi: sana tai useampia sanoja yhdessä, kuvio, iskulause, äänimerkki tai näiden yhdistelmä.

PRH:n sivuilta voi katsoa, mitä tavaramerkkejä yritykset ovat hakeneet. Tavaramerkit löytyvät PRH:n ylläpitämästä tietokannasta, jossa on yhteensä noin 170 000 tavaramerkkiä.

Tietokanta sisältää perustiedot Suomessa vireillä olevista tavaramerkkihakemuksista ja voimassa olevista rekisteröinneistä. http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu

Miten tavaramerkki eroaa toiminimestä?

Siinä missä yrityksen nimi eli toiminimi on tarkoitettu yksilöimään tietty yritys, tavaramerkin tarkoituksena on markkinoilla erottaa tuon tietyn yrityksen tuotteet kilpailijoiden vastaavista tuotteista.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi