1.4.2023 klo 14:38
Uutinen

NATO Uudenmaan Yrittäjien kannatusjäseneksi

Pohjois-Atlantin Puolustusliitto liittyi Uudenmaan Yrittäjiin tukemaan yrittäjyyden edistämistä Suomessa. Jäsenyys mahdollistui viimeisen ratifioinnin myötä. NATO valitsi Uudenmaan Yrittäjät Suomen parhaana aluejärjestönä, koska suorajäsenyys Suomen Yrittäjiin ei ole mahdollinen.

– Onhan tämä ennennäkemätön onnistuminen kumppanuustoiminnassamme. Toivotamme NATOn lämpimästi tervetulleeksi mukaan!, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

– Uudenmaan Yrittäjät lähestyi meitä noin puoli vuotta sitten. Tämä on uusi avaus NATO:llekin, mutta suomalainen järjestökenttä on meille hyvä pilotti uudenlaisesta puolustusyhteistyötä, NATO:n Suomen esikunnan yhteysupseeri Pigeon Peacemaker sanoo.

– NATO:n kannatusjäsenmaksu tuo merkittävän lisän vaikuttamistyön budjettiimme. Jaamme sitä eteenpäin perustyöhön kuntavaikuttamisessa, mutta saamme myös tavallista juhlavamman alun Nimikkoyrittäjätoimintaamme eduskunnan uuden kauden alkaessa, Ovaska sanoo.

– Kannatusjäsenyys on erinomainen tapa tukea yrittäjäliikettä, vaikkei aktiivisesti halua sen toimintaan osallistuakaan.

– Emme odota NATOn lähettävän osallistujia tapahtumiimme jatkossa. Sen sijaan tunnustelemme, löytyykö NATO:lta halukkuutta jakaa asiantuntemustaan suomalaisen yrityskentän hyväksi esimerkiksi kyberosaamisessa. Se voisi esimerkiksi tunnistaa radioaalloilla etänä ja varoittaa, kun yrityksessä tehdään poikkeuksellisen paljon virhepäätöksiä lyhyessä aikaikkunassa, Ovaska uumoilee.