26.3.2019 klo 13:06
Uutinen

Näyttelijätyön juhlaa Hämeenlinnan Teatterissa

Hämeenlinnan Teatterin syysohjelmistossa nähdään kaksi uutta ensi-iltaa – Mika Waltarin klassikkokomedia Gabriel, tule takaisin! sekä roisi komedia Madaamit, joka on Tuomas Parkkisen käsialaa.

Gabriel, tule takaisin! o​n Waltarin esitetyin näytelmä, ja se on julkaisuvuodestaan 1945 alkaen ollut teattereiden kestohitti. Hämeenlinnassa sitä ei kuitenkaan ole aiemmin nähty.

– Onkin korkea aika Gabrielin saapua valloittamaan Hämeenlinnan Teatteri, ohjaaja Jukka Keinonen tuumii.

Naimattomat Angerin sisarukset elävät siveää elämää 1950-luvun pienessä radanvarsikaupungissa. Hiljaiselon rikkoo Gabriel Lindströminä esiintyvä muukalainen, ja pian naisten taloudessa ja tunne-elämässä mikään ei ole ennallaan. Tarinasta tekee klassikon ja aina ajankohtaisen ajattomien teemojen taitava käsittely.

– Rakkauden kaipuu ja rahanahneus ovat ehtymättömiä, ohjaaja toteaa viestissään lehdistölle.

Gabrielin roolissa nähdään Lasse Sandberg ja muissa rooleissa Johanna Reilin, Sinikka Salminen ja Jane Kääriäinen.

Teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo paljastaa, että hänen kymmenen vuoden takainen haaveensa toteutuu lokakuussa, kun hänen johtamassaan teatterissa saa ensi-iltansa roisi komedia Madaamit, joka on Tuomas Parkkisen käsialaa. Parkkinen myös ohjaa esityksen. Näytelmä kantaesitettiin Tampereen teatterissa 2008.

Madaamit on syvällinen ja oivaltava näytelmä äidiksi tulemisesta ja äitinä olemisesta. Tällä kertaa äitiyttä katsotaan kolikon kääntöpuolelta, miehen näkökulmasta.

Tuomas Parkkinen toteaa, että Madaamit-näytelmän onnistuminen vaatii onnistuneen ”naisituksen”. Hämeenlinnan Teatterissa syksyllä ensi-iltansa saavan esityksen rooleissa nähdään vierailijoina ihastuttava Tuija Vuolle ja Uusi Päivä tv-sarjasta tuttu Sanni Haahdenmaa sekä karismaattinen Sauli Suonpää. Lisäksi rooleissa ovat teatterin omasta ensemblesta Johanna Reilin ja Liisa Peltonen.

– Syksyllä Hämeenlinnassa nähdään näyttelijätyön juhlaa, Tuomas Parkkinen iloitsee.

Hämeenlinnassa nähdään ensi syksynä vierailuesityksinä muun muassa ylistetty Samuli Reunasen ohjaama Tuntematon sotilas sekä upeat arvostelut saanut Tuukka Huttusen monologi Päämäärä Tuntematon.