23.11.2018 klo 16:29
Uutinen

Niklas Nukarin yritys tunnistaa pian autojen ulkoiset viat neuroverkolla: ”Tiedämme tarkalleen, mitä autolle on tapahtunut”

Niklas Nukarin mukaan neuroverkkoteknologialla pystytään tunnistamaan pienimmätkin viat auton maalipinnassa.

Viime vuonna Vuoden nuoreksi yrittäjäksi kruunatun Niklas Nukarin Autolle.com (Takuullecom Oy) on kasvanut nopeaan tahtiin. Lähikuukausina Nukari on ottamassa käyttöön uusinta teknologiaa, joka perustuu autojen vauriotunnistukseen neuroverkon avulla.

Nukari kertoi suunnitelmistaan eilen Kouvolassa järjestetyssä Yrittäjän Digikoulussa. Neuroverkkotunnistuksen ensimmäinen prototyyppi valmistuu joulukuussa. Koodaajat palkattiin ulkomailta, koska sopivaa osaamista ei löytynyt Suomesta.

– Kyseessä on Suomen ensimmäinen neuroverkkoon perustuva auton virhetunnistus. Saamme sen avulla tiedot pienimpiä naarmuja myöten.

Teknologiaa rakennetaan opettamalla sille kuvien perusteella autojen erilaisia vaurioita. Kun teknologia otetaan käyttöön, tunnistus tehdään ajamalla auto useilla kameroilla varustetun kuvauspisteen läpi.

– Kun asiakas tuo meille auton, tiedämme täysin, mitä autolle on tapahtunut. Pienimpiä kiveniskemiä myöten. Emme ole enää pelkän ihmissilmän varassa, Nukari kertoo.

Autollecomin liiketoiminnassa järjestelmästä on hyötyä, koska autot saadaan nopeammin takaisin myyntiin.

Uudenlainen verkkokauppa

Nukarin yritys puuhaa myös muita uudistuksia, joista yksi on uudenlainen autoverkkokauppa.

– Suomessa ei ole vielä yhtään sellaista autokauppaa, joka tähtää kokonaisuudessaan asiointiin verkossa.

Autolle.comin ratkaisu on verkkokauppa, jossa asiointi myyjän kanssa tapahtuu videoyhteydellä. Auton virhekuvat ja kuntotarkastustaportit on tarkoitus tuoda asiakkaan nähtäville.

– Asiakas näkee heti, mitä virheitä tai kulumaa autossa on. Aikaisemmin nämä tiedot ovat olleet nähtävillä vasta, kun asiakas on ollut yhteydessä myyjään.

Tulossa on myös yksityisleasingpalvelu, joka antaa asiakkaalle mahdollisuuden vaihtaa autonsa 2-4 kertaa vuodessa samanhintaiseen yksilöön. Nukarin yritys satsaa jatkossa aikaisempaa enemmän myös Ruotsista tuotavien käytettyjen autojen myyntiin.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi