Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila ja tuleva toimitusjohtaja Nina-Mari Turpela aloittavat vahvan yhteistyön syksyllä.
9.5.2023 klo 12:30
Uutinen

Nina-Mari Turpelasta Satakunnan Yrittäjien uusi toimitusjohtaja – Työ yrittäjyyden edistäjänä alkaa elokuussa

Satakunnan Yrittäjien tulevaksi toimitusjohtajaksi on valittu Nakkilan nykyinen kunnanjohtaja, oikeustieteen maisteri Nina-Mari Turpela. Turpelan työ Satakunnan Yrittäjissä alkaa elokuussa. Virallisesti toimitusjohtajan tehtävässä hän aloittaa lokakuun alkupuolella.

Satakunnan Yrittäjät ilmoitti alkuvuonna aloittavansa toimitusjohtajahaun. Toimitusjohtajaksi haki 23 hyvin ansioitunutta henkilöä. Useamman haastattelukierroksen jälkeen tehtävään valittiin Nakkilan nykyinen kunnanjohtaja, juristi Nina-Mari Turpela.

– Nakkilan kunnanjohtajana olen nähnyt, miten tärkeää elinvoiman kannalta on kuntien ja yrittäjien välinen yhteistyö. Yrittäjäjärjestö tekee tärkeää työtä koko Satakunnassa. Maakunnan menestymisen kannalta on tärkeää, että täällä on vahvasti yrittäjämyönteinen ilmapiiri, jonka avulla voimme houkutella uusia yrityksiä, Nina-Mari Turpela kertoo syistä, miksi tuleva tehtävä sai kiinnostumaan.

– Hakuprosessi oli kiinnostava ja herätti mielenkiintoa laajasti sekä Satakunnassa, että myös maakunnan rajojen ulkopuolella. Hakijoiden joukosta löysimme tulevaksi toimitusjohtajaksi henkilön, joka tuntee laaja-alaisesti yrittäjien toimintakentän ja on vahvasti innostunut kehittämään Satakunnasta entistä parempaa yrittäjyysmaakuntaa. Maakuntaa, jossa on Suomen paras yrittää, Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila avaa valintaa.

Kunnanjohtajasta Yrittäjäjärjestön piikkipaikalle Satakunnassa

Nina-Mari Turpela on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Turun Yliopistosta. Hän on vuodesta 2018 toiminut Nakkilan kunnanjohtajana ja ollut aktiivisesti yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. Kunnanjohtajan tehtävään hän siirtyi Varsinais-Suomen liitosta, jossa hän ensin työskenteli lakiasiainjohtajana sekä myöhemmin sote- ja maakuntauudistuksen hallintojohtajana.

– Olen kotoisin Porista ja asun Porissa tälläkin hetkellä. Olen aiemmin elänyt 20 vuoden ajan yrittäjäperheen arkea, joten olen nähnyt seurannut yrittäjyyttä läheltä myös sieltä suunnasta, Nina-Mari kertoo.

Nina-Mari on vahvasti yritysvaikutusten arvioinnin takana.

– Yritysvaikutusten arviointi on erittäin tärkeää kuntien päätöksenteossa, kuten myös nyt aloittaneilla hyvinvointialueilla. Yritysvaikutusten arvioinnin tulisi olla jo lähtökohtaisesti päätöksenteon ajattelutapana. Siten tuemme paikallista ja alueellista elinvoimaa parhaiten.

Vahdinvaihto lokakuussa
Satakunnan Yrittäjien nykyinen toimitusjohtaja Markku Kivinen päättää pitkän ja ansiokkaan uransa yrittäjäjärjestössä Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien jälkeen. Yrittäjäpäivät järjestetään Porissa 6.–7. lokakuuta.

Satakunnan Yrittäjät on aluejärjestövertailussa ollut viimeisten kuuden vuoden ajan jäsenkehityksen kärjessä ja myös jäsentyytyväisyyden ykkösenä. Myös järjestäytymisasteessa Satakunta on kärkijoukoissa. Satakunnan Yrittäjissä on Markku Kivisen aikana kehitetty toimintamalleja ja konsepteja, joita on nykypäivänä käytössä myös muilla alueilla ja koko järjestössä.

– Tässä tehtävässä on todellakin saanut olla näköalapaikalla sekä yrittäjyyteen että paikalliseen, alueelliseen ja valtakunnalliseen vaikuttamiseen. Satakunta on yrittäjyysmaakunta ja viime vuosina tästä on puhua vahvemmin. Nyt on aika siirtyä myös sanoista tekoihin ja toimia yhtenäisenä yrittäjyysmaakunta, Markku Kivinen katsoo eteenpäin ja jättää viestin seuraajalleen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nina-Mari Turpela | 044 747 5801
Jukka Hurrila | Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja | 044 528 8863
Markku Kivinen | Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja | 050 377 8006