30.6.2017 klo 08:42
Uutinen

Noin 55 0000 juhlii huomenna Kantolan tapahtumapuistossa

Huominen Not In This Lifetime -kiertueen Hämeenlinnan konsertti on myyty loppuun. Lauantaina legendaarista Guns N'Roses yhtyettä on juhlimassa noin 55 000 fania Kantolan tapahtumapuistossa.

Konsertti-illan käynnistää Michael Monroe – pääesiintyjän pyynnöstä. Monroe ja Hanoi Rocks ovat toimineet Guns N’ Rosesille isona innoittajana, joten konsertissa on luvassa historian siipien havinaa. The Voice of Finlandissa keväällä tuomaroinut Michael Monroe on julkaissut 9.6. kokoelmalevyn The Best, joka juhlistaa legendaarisen artistin jo 30 vuotta kestänyttä soolouraa. Kokoelmalta julkaistiin 7.4. uusi single One Foot Outta The Grave.

Viihdyttävänä live-esiintyjänä tunnettu The Darkness valmistelee parhaillaan viidettä studioalbumiaan, joka on suunniteltu julkaistavaksi syksyllä. Bändi tunnetaan kappaleistaan ”I Believe in A Thing Called Love”, ”Growing On Me” ja ”One Way Ticket”. Ensimmäisenä lauteille nousee Michael Monroe, jonka esiintymisajaksi on ilmoitettu klo 18.45. Tapahtuma-alueen portit aukeavat kuitenkin jo klo 15.

Tapahtumajärjestäjät kehottavat saapumaan ajoissa paikalle, sillä liikenteessä on jälleen erikoisjärjestelyjä. Liikenteellisiä rajoituksia tulee Kantolan alueelle, ja kadut Vanajantieltä Kantolaan suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kokonaan konserttipäivän ajaksi. Myös Vanajantie muuttuu yksisuuntaiseksi keskustasta etelän suuntaan viimevuotiseen tapaan.

Veneilyä rajoitetaan puiston kohdalla salmessa kuten kahtena edellisenäkin vuonna, eli veneily ja rantautuminen kielletään veneväylän puiston puoleisella osalla mutta veneväylän ja Visamäen väliselle osuudelle kieltoa ei rajoiteta. Väylällä puiston kohdalla ankkuroituminen on myös kiellettyä.

Uutena asiana tänä vuonna otetaan käyttöön ilmatilan rajoitus. Trafi on poliisin hakemuksesta rajoittanut ilmaliikennettä puiston yläpuolella 300 metriin saakka. Kielto koskee kaikenlaisia ilma-aluksia miehittämättömistä drone-lennokeista lentokoneisiin. Rajoitukseen on päädytty yleisöturvallisuuden vuoksi.

Tapahtuman järjestäjän puolesta kaupungissa on kaksi pysäköintialuetta, joihin omalla autolla tulijat voivat autonsa pysäköidä. Toinen alueista löytyy Vanajan kirkon luota Paikkalan peltoaukealta ja toinen Visamäestä Innoparkin pysäköintialueelta. Pysäköintipaikoille pääsemiseksi kannattaa seurata järjestäjän opastusta. Poliisi toivoo, että muualle pysäköitävät autot jätettäisiin niin etteivät ne tuki ajoreittejä eivätkä etenkään pelastusteitä.

Arvo-omaisuus kannattaa jättää kotiin ja mukaan väentungokseen otetaan vain se mitä välttämättä tarvitsee onnistuneeseen konserttitapahtumaan. Poliisi on mukana tapahtumassa vahvistetuin joukoin aiempien vuosien tapaan.