7.7.2020 klo 20:07
Uutinen

Norjalaisomistukseen siirtynyt Pilke päiväkodit jatkaa Touhula-päiväkodin toimintaa

Pilke päiväkodit Oy jatkaa Touhula Jukolan toimintaa Hämeenlinnassa Kekkurinkadulla. Yhtiöllä on ennestään kaupungissa yksi päiväkoti. Pilke tiedotti edellisellä viikolla yritysjärjestelystä, jossa se siirtyy osaksi norjalaista varhaiskasvatusjättiä.

Touhula-päiväkodit on yrityssaneerauksessa ja sen seurauksena yhtiö kertoi kesäkuussa 40 päiväkodin sulkemisesta. Näistä kaksi oli Hämeenlinnassa, joista toinen on Jukolan yksikkö. Pilke päiväkodit on ollut yhteydessä Hämeenlinnan virkamiehiin ja sopinut päiväkodin jatkosta.

– Tavoitteemme on, että päiväkodin arki muuttuisi mahdollisimman vähän. Päiväkodin nimi pysyy ainakin toistaiseksi samana, samoin aukioloajat. Myös asiakasmaksut pysyvät ennallaan. Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen kertoo.

Yhtiöiden lähettämän tiedotteen mukaan Touhula on tarjonnut suljettavan päiväkodin työntekijöille työpaikkoja muista päiväkodeistaan. Työntekijöillä on myös mahdollisuus siirtyä töihin Pilkkeen jatkamaan päiväkotiin. Sen sijaan perheiden tulee hakea päiväkotipaikkaa uudestaan, mikäli he päättävät siirtyä Pilkkeen asiakkaiksi ja jatkaa samassa päiväkodissa. Touhula on tarjonnut perheille mahdollisuuden siirtyä asiakkaiksi alueen muihin Touhula- päiväkoteihin.

Perheille ja työntekijöille on 7.7.2020 viestitty päiväkodin toiminnan jatkumisesta. Tavoitteena on, että entinen Touhula-päiväkoti avataan Pilke-päiväkotina elokuun alussa.

Pilke norjalaisomistukseen loppuvuodesta

Edellisellä viikolla Pilke päiväkodit Oy tiedotti yrityskaupasta, jolla se siirtyy norjalaisen Läringsverkstedet ASn omistukseen. Kauppa astuu voimaan kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Suomalainen varhaiskasvatuksen ja lastenhoidon yritys Pilke päiväkodit Oy ja norjalainen varhaiskasvatuksen perheyritys Läringsverkstedet AS yhdistävät voimansa, kun Läringsverkstedet tulee Pilkkeen omistajaksi. Pilkkeellä on 146 päiväkotia ja yli 2000 työntekijää.

Läringsverkstedet AS on puolestaan Pohjoismaiden suurin yksityinen varhaiskasvatuspalveluiden tarjoaja. Sillä on toimintaa Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Latviassa ja Dubaissa.