27.6.2018 klo 09:12
Uutinen

Nuoret muotoilijat perustivat oman yrityksen – joukkorahoituksella designtuotteita

Opiskelijoiden startup hyödyntää joukkorahoitusta asiakastilauksissa.

Kahden nuoren muotoilijan, Elisa Luodon ja Heidi Huovisen perustama Young Finnish Design edistää suomalaista designia joukkorahoituksen avulla.

Kuluttajat voivat osallistua kampanjaan tilaamalla kampanjatuotteen ennakkoon sille määritellyllä ostohinnalla. Yritys määrittää kampanjalle halutun keräystavoitteen. Kun tavoite on täynnä, tuote siirtyy tuotantoon.

Tuotteet ovat kalusteita, valaisimia ja muita sisustustuotteita.

– Startupin perusajatus on luoda kuluttajille väylä löytää nuorten suomalaisten muotoilijoiden tuotteita. Vastaavasti tarjoamme muotoilijoille mahdollisuuden omien tuotteiden myyntiin myös laajemmalle yleisölle. Tavoitteenamme on saattaa yhteen kuluttajat ja muotoilijat, ja luoda näin laajempi markkina nuorten suomalaisten muotoilijoiden tuotteille, kertoo Young Finnish Designin toimitusjohtaja Elisa Luoto.

– Tuomme joukkorahoituksen avulla ratkaisun kuluttajien ja muotoilijoiden ongelmaan. Kuluttaja saa mahdollisuuden tutustua suomalaisten nuorten muotoilijoiden tuotteisiin ja tukea nuoria muotoilijoita. Vastaavasti muotoilijoille syntyy mahdollisuus saada tuotteensa tuotantoon. Joukkorahoituksen avulla toteutettavan tuotetilauksen hienous on siinä, ettei kummallekaan osapuolelle synny tilanteesta taloudellista riskiä, toteaa Luoto.

Luodon ja Huovisen startup on valittu mukaan Kiuas Accelerator 2018 -yrityskiihdyttämön ohjelmaan, jossa mukaan valitut yritykset kehittävät yrityksensä toimintaa ja liikeideaa mentoreiden tukemana. Kiuas Accelerator on osa Aalto-yliopiston yrittäjyysyhteisö Aaltoes:ia.

Ensimmäinen kampanjatuote on HE Design Helsingin suunnittelema Airy-pöytävalaisin.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Young Finnish Design