21.9.2021 klo 11:52
Uutinen

Nuori yrittäjä, tule vaikuttamaan ja verkostoitumaan – Hae Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien hallitukseen vuodelle 2022

Kiinnostaako sinua vaikuttaa kaikkien nuorten yrittäjien asioihin ja tehostaa Helsingin alueen yrittäjien verkostoitumista? Tule mukaan luomaan uutta toimintaa hakemalla Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien yhteisön HYNY:n hallitukseen vuodeksi 2022.

Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien oma verkosto HYNY hakee vuoden 2022 hallitukseen mukaan nuoria, alle 40-vuotiaita yrittäjiä. Hallitustyö on monipuolista ja sitä tehdään vahvalla tiimihengellä.

HYNY:n toiminta koostuu muun muassa erilaisista tapahtumista, vaikuttamisesta, viestinnästä ja verkostoitumisesta. Hallituksen jäsenenä pääset edistämään nuorten yrittäjien asioita pääkaupungissamme. HYNY:n hallituslaiset toimivat järjestön kasvoina ja äänenä eri medioissa, kertovat yrittäjyydestä oppilaitosvierailuilla ja muissa yrittäjyys- ja työelämätapahtumissa. Me haluamme, että helsinkiläiset nuoret yrittäjät näkyvät ja kuuluvat yrittäjyyskentällä!

Mitä HYNY:n hallituspaikka edellyttää?

  • Helsingin Yrittäjien jäsenyyttä. Liity mukaan tästä.
  • Alle 40 vuoden ikää.
  • Sitoutumista ja osallistumista hallituksen kokouksiin sekä muutaman kerran vuodessa järjestettäviin tapahtumiin.
  • Kiinnostusta yrittäjyyteen ja yhteistyöhön. Hallituksessa on monenlaisia rooleja jaossa osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan muun muassa sisällöntuotantoa, someviestintää, tapahtumajärjestämistä, oppilaitosyhteistyötä ja jäsenhankintaa.
  • HYNY:n puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajiksi pyrkivillä pitää olla hallituspaikka myös jossain Helsingin Yrittäjien kuudessa paikallisyhdistyksessä. Paikallisyhdistyksien hallitukset valitaan 28.10.2021 yhdistysten vuosikokouksissa. Lisätietoa paikallisyhdistyksen hallitukseen hakemisesta löydät TÄÄLTÄ.

Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien verkosto HYNY:n puheenjohtaja Aino Papinniemi lähti vuosi sitten mukaan HYNY:n toimintaan. Papinniemi on hyvinvointialan yrittäjä, valmentaja sekä taiteilija. Haastoimme Ainon kertomaan omasta polustaan yrittäjäjärjestön luottamushenkilöksi:

1. Mikä sai sinut lähtemään HYNY:n hallitustoimintaan mukaan?

“Minulle on merkityksellistä tehdä työtä (kyllä, myös hallitustyö lasketaan), jolla koen voivani positiivisesti vaikuttaa ympäristöön ja tulevaisuuteen. HYNY:n toiminta keskittyy nuorten ja tulevien yrittäjien opastamiseen, verkostoimiseen ja inspiroimiseen, minkä ainakin itse koen todella mielekkääksi varsinkin, kun toimintamallit pystyy itse luomaan yhdessä muun hallituksen kanssa.”

2. Miksi järjestötyö on mielestäsi tärkeää?

“Yrittäjät ovat pärjäävää porukkaa. Me olemme kekseliäitä, resilienttejä ja välillä vähän itsepäisiäkin. Vaikka nämä ovat mahtavia ominaisuuksia, liittyy näihin toisinaan myös haasteita, joista yksi on yksinäisyys. Moni yrittäjä tekee paljon asioita yksin, jolloin vertaistuki ja yhdessä olo toisten yrittäjien kanssa voi olla kullan arvoista. Järjestötyö on tärkeää myös siksi, että Suomesta koetetaan tehdä yhä vain parempaa maata yrittää poliittisen vaikuttamisen ja muiden keinojen avulla. Yksilönä koen, että olen saanut nopeasti laajennettua verkostoani uusille alueille. Oman aktiivisuuteni mukaan saan ääneni kuuluviin paremmin järjestön kautta, kuin yksin saisin.”

3. Minkälaisia asioita yrittäjyydessä pitäisi edistää?

“Moni ajattelee tässä kohtaa verotuksen huojentamista ja lakien parantamista yrittäjän hyväksi. Jätän itse nämä puheet muille ja keskityn enemmän vaikuttamaan yrittämisen kulttuuriin. Meillä on täällä moni asia hyvin, mutta yrittäjien jaksamisessa ja hyvinvoinnissa yleisellä tasolla olisi vielä tekemistä. Pitkien päivien, lyhyiden lomien ja pelkän tuloskasvun ihannointi ovat asioita, jotka edelleen nostavat päätään. Useat yrittäjät kokevat painetta suorittaa ja huonoa omaatuntoa silloin, kun ei jaksakaan. Jos hyvinvointi pettää, mitä jää yrityksestä tai yrittäjästä jäljelle?”

4. Terveisesi hallitustyöstä kiinnostuneille nuorille?

“Hallitustyöskentelyssä pääsee parhaimmillaan tekemään itselleen kiinnostavia projekteja muiden innokkaiden tekijöiden kanssa. Työn määrään pystyy itse vaikuttamaan. Laajennat verkostoasi ja opit paljon uutta yrittämisestä monella eri tasolla. Jos olet lainkaan kiinnostunut toisten yrittäjien auttamisesta tai haluat välillä tehdä jotain muuta, kuin vain omaa bisnestä, on hallitustyö tähän loistava vaihtoehto! Itse olen saanut mahtavia tyyppejä elämääni, lisää liikevaihtoa ja paljon uutta inspiraatiota tekemiseen – merkityksellisellä tavalla.”

>> Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan aktiiviseen, yli 10-vuotiseen nuorten yrittäjien toimintaan, ilmoita siitä verkoston puheenjohtajalle Aino Papinniemelle sähköpostitse: aino@aatelma.com

HYNY:n hallitushaku on auki 29.10.2021 saakka. Tutustu HYNY:n toimintaan yli 1700 jäsenen Facebook-ryhmässä tai Instagramissa.

Kuvat: Markus Sommers ja Jaana Tihtonen