16.5.2018 klo 14:42
Uutinen

Ohjelmistofirma sponssaa työntekijöilleen cityfillarit: ”Meillä tehdään elämästä kivaa”

Ohjelmistokehitykseen keskittyneen helsinkiläisen IWAn työntekijät voivat tehdä hommia mihin aikaan päivästä tahansa ja vaikkapa Thaimaassa uima-altaalla.

IWA on ottanut selkeän kannan etätöihin ja työssä viihtymiseen. Toimitusjohtaja Rami Korhosen mukaan tärkeintä on, että työt hoituvat.

– Pidämme tärkeänä henkilökuntamme hyvinvointia ja hyväkuntoisuutta sekä kaikenlaista rohkaisemista aktiivisuuteen. Tehdään elämästä kivaa samalla kun tehdään duunia, Korhonen tiivistää.

Viime keväänä yrityksessä mietittiin uusia tapoja muun muassa liikunnan lisäämiseen.

– Joku keksi idean, että yritys voisi sponssata työntekijöille cityfillarit. Päätimme antaa sellaisen mahdollisuuden kaikille Helsingin työntekijöillemme, Korhonen jatkaa.

IWA tarjoaa nyt toista kesää työntekijöilleen HSL:n citypyörät.

– Moni tulee töihin omalla pyörällä, joten vasta muutama on ottanut edun käyttöön. Kokemukset edusta ovat kuitenkin olleet myönteisiä, Korhonen sanoo.

Yritykselle kyseessä ei ole suuri investointi, sillä yhden henkilön oikeus citypyörään maksaa 25 euroa kesäkaudelta. Viime vuonna IWA sai HSL:n Yritys joka liikuttaa -sertifikaatin.

Etätyötä Thaimaassa

IWAn työntekijöillä on täysin vapaa työaika, joten he voivat käytännössä itse määritellä, milloin ja missä tekevät työtä.

– Päivisin, iltaisin tai vaikka öisin. Tärkeintä on, että työt hoituvat. Pyrimme helpottamaan harrastusten ja työn yhteensovittamista. Jos jossakin projektissa on hetki, ettei ole tiukkaa aikataulua, meidän kannalta on sama tekeekö töitä kotoa tai mökilltä tai surffikohteessa.

IWAn päädesigner Tiia Tamminen tekee töitä enimmäkseen Portugalissa, missä hän viihtyy ennen kaikkea surfauksen takia.

Vaikka etätöitä suositaan, valtaosa IWAn henkilökunnasta tekee töitä yrityksen toimistolla Helsingin Kampissa.

– Thaimaassa meillä on parinkymmenen henkilön toimisto. Tuemme myös työntekijöiden reissaamista toimistojen välillä. Talvella moni haluaa tehdä töitä Thaimaasta käsin pari viikkoa tai kuukauden. Siinä on oma etunsa, että palaverit voidaan pitää vaikka uima-altaalla, Korhonen sanoo.

Kuva: IWA / Paavo Tamminen

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi