Osana pk-yritysliiketoiminnan ostamista Oma Säästöpankille siirtyvät myös yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut pois lukien varainhoito- ja sijoituspalvelut. Kuva: Getty Images
31.5.2023 klo 11:48
Uutinen

OmaSp ostaa pk-yritysliiketoiminnan Handelsbankenilta – Myös yrittäjien henkilökohtaiset pankkiasiat siirtyvät

Oma Säästöpankki ja Handelsbanken ovat sopineet järjestelystä, jossa OmaSp ostaa Handelsbankenin Suomen pk-yritysliiketoiminnan.

Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puolikkaalla ja tarkka ajankohta täsmentyy myöhemmin, Oma Säästöpankki kertoo tiedotteessa.  

Osana pk-yritysliiketoiminnan ostamista Oma Säästöpankille siirtyvät myös yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut, pois lukien varainhoito- ja sijoituspalvelut. Handelsbankenin Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot myydään S-Pankille. Henkivakuutusliiketoiminta myydään Henki-Fennialle.

–  Kauppa on todella positiivinen asia OmaSp:lle. Pankin markkina-asema vahvistuu huomattavasti pk-yrittäjien keskuudessa Suomessa. Kasvavat liiketoimintavolyymit parantavat entisestään OmaSp:n kustannustehokkuutta ja liiketoiminnan kannattavuutta sekä vahvistaa vuosittaista tuloksentekokykyä olennaisesti. Siirtyvä talletuskanta vahvistaa OmaSp:n maksuvalmiusasemaa eikä yritysjärjestelyyn liity erillistä rahoitustarvetta, toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi Oma Säästopankista sanoo tiedotteessa..

Kauppahinta maksetaan käteisellä. Kauppahinta on transaktion toteutuspäivänä siirtyvien tase-erien nettoarvo lisättynä 15 miljoonalla eurolla.  Tavoitteena on tehdä siirto asiakkaille mahdollisimman helpoksi, ja asiakkaat voivat toistaiseksi jatkaa Handelsbankenin pankkipalveluiden käyttöä normaalisti, Oma Säästöpankki kertoo.

Oma Säästöpankin tase oli maaliskuun lopussa noin 7,3 miljardia euroa ja henkilö- ja yritysasiakkaiden määrä yli 200 000 asiakasta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Eeva Pesonen