10.11.2021 klo 15:13
Uutinen

Omistajanvaihdosten myytinmurtajat -kampanja alkaa. Osa 1: Olen yrittäjä – en omistaja

Omistajanvaihdosten myytinmurtajat -kampanja pureskelee uusiksi monelle yrittäjälle tuttuja ajatuksia omistajanvaihdoksista ja saattaa tiedon äärelle. Tunnistatko tavan ajatella?

Omistajanvaihdosmyytit 1: Olen yrittäjä – en omistaja

“Olen yritykseni keskeinen tekijä ja osaaja. Tunnen kaikki asiakkaat ja toimittajat. Tiedän mitä tehdä ja milloin.  Kaikki on päässäni. Yrittäjyys on elämäntapani.” 

Kuulostaako tutulta? Pidät ensisijaisesti itseäsi yrittäjänä. Olet omalla ideallasi ja osaamisellasi luonut itsellesi yrittäjyydestä työpaikan. Olet yrityksesi kanssa yhtä, erottamattomat.  Tämä on kuitenkin myytti, jonka aika on murtua.

Mitä pitäisi tapahtua, että olisit myös omistaja?

Vaikka vahva näkemyksesi ja yrittäjäidentiteettisi ovat tuoneet energiaa yrityksesi käynnistämiseen ja liikkeelle saamiseen, pitkällä tähtäimellä myytti on vahingollinen, sillä se hidastaa yrityksesi kasvua ja voi estää yrityksesi myynnin. Entä jos näkisitkin itsesi ensisijaisesta yrityksesi omistajana? 

Mitä pitäisi tapahtua, että voisit olla myös omistaja etkä vain yrittäjä? Entä jos kaikki tiedot asiakkaista, toimittajista ja sopimuksista olisi dokumentoitu? Entä jos dokumentoisit ja jakaisit osaamisesi ja tietosi toisille, työntekijöillesi tai yrityksestäsi kiinnostuneelle ostajalle?

Yrittäjänä olet faktuaalisesti myös oman yrityksesi omistaja. Jokainen yritys, myös yhden henkilön toiminimi, on omaisuus, jota voi kehittää, kasvattaa ja myydä (toki omaisuuden voi myös näivettää ja tuhota). 

Omistajuus ohjaa kehittämään arvoa ja luo turvaa

Kun identifioit itsesi yrittäjyyden sijaan ensisijaisesti omistajaksi, saat samalla tunteen siitä, että omistajuutta voi ja kannattaa kehittää, kasvattaa ja lopulta myydä, kun aika on sopiva ja oikea – ihan kuin mitä tahansa muuta omaisuutta. Omistajuus luo sinulle myös turvaa, kun oma yrityksesi voi toimia kuukausiakin ilman sinua esimerkiksi sairaudesta tai tapaturmasta toipumisen aikana.

Hyvä omistajuus vaikuttaa myönteisesti yrityksesi menestymiseen sen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Omistettu yritys on myös paljon helpompi myydä tai siirtää lapsille, kun sen hetken aika koittaa.

Näe sinäkin yrityksesi omaisuutena, joka luo hyvinvointia!

Omistajanvaihdosmyyttien seuraavat osat julkaistaan Omistajanvaihdosten myytinmurtajat -sivustolla

  • Ei ole mitään myytävää
  • Kukaan ei kuitenkaan halua ostaa yritystäni
  • Olen korvaamaton yrityksessäni
  • Vielä ei ole oikea aika myydä, myyn sitten kun on aika

Löydä omistajanvaihdosyhteisö

>> Omistajanvaihdosten myytinmurtajat -sivusto
>> Omistajanvaihdosten Kuuma linja, soita 09 229 22500
>> Liity Vauhtia omistajanvaihdoksiin -FB-ryhmään
>> Tilaa omistajanvaihdosuutiskirje
>> Yrityspörssi 
>> Testaa yrityksesi myyntikunto