OnePlus 10 Pro tuli ennakkomyyntiin 31. maaliskuuta.
1.4.2022 klo 09:03
Uutinen

OnePlus toi huippupuhelimensa Suomeen – Vetonaulana parannettu laajakulmakamera

OnePlussan uusi lippulaivapuhelin kosiskelee etenkin mobiilikuvauksesta kiinnostuneita käyttäjiä. Samalla akun kestoa on parannettu.

OnePlus on esitellyt uusimman huippupuhelimensa OnePlus 10 Pron myös Suomen markkinoille. Laite kilpailee samassa hintaluokassa Applen iPhone 13:n ja Samsungin Galaxy S22:n kanssa.

OnePlus 10 Pron lähtöhinta Suomessa on 899 euroa. Tarjolla on myös sata euroa kalliimpi malliversio, jossa tallennustilaa on tuplasti enemmän, 256 gigatavua. Samalla myös keskusmuistin määrä kaksinkertaistuu.

Älypuhelinvalmistajat keskittyvät edelleen parantamaan kameroiden suorituskykyä ja laatua. OnePlus on tehnyt yhteistyötä perinteikkään järjestelmäkameravalmistaja Hasselbladin kanssa. Tämä yhteistyö jatkuu myös uusimmassa puhelinmallissa.

Kameraelementti nousee selvästi ylös.

Laitteen takaa löytyy 48 megapikselin pääkamera, jonka seurana on aikaisempaa laajemmalla, 150 asteen kuvakulmalla varustettu 50 megapikselin ultralaajakulmakamera. Aikaisemmassa malliversiossa kuvakulma oli 110 astetta, joten kuvattavasta kohteesta mahtuu nyt selvästi enemmän puhelimen näytölle. Mobiilikameroita tarkastellessa 150 asteen ultralaajakulmakameraa voidaan pitää poikkeuksellisena.

Ultralaajakulmakamera näyttää 150 asteen näkymän.

Kolmantena kamerana laitteen takapaneelissa on kahdeksan megapikselin telekamera. Selfieitä napataan 32 megapikselin kennolla. Edeltäneessä mallissa selfie-kameran kennon koko oli 16 megapikseliä.

Akussa enemmän potkua

Ulkoisesti huomio kiinnittyy uutuuden mattapintaiseen takalasiin ja lasipinnasta kohoavaan kameraelementtiin. Valmistajan mukaan elementin kestoa esimerkiksi naarmuuntumista vastaan on parannettu erityisellä keraamisella pinnoitteella.

Näytön kokoon ei ole tehty muutoksia edellisestä malliversiosta, koko on edelleen 6,7 tuumaa. Ero on sen sijaan akun koossa: 4500 milliampeeritunnin virtalähde on vaihtunut 5000 milliampeerituntiin. Myös pikalatausta on saanut aikaisempaa enemmän puhtia, sillä nyt käytössä on 80 watin pikalataus. Sen avulla älypuhelimen akun saa ladattua yhdestä prosentista täyteen varaukseen 32 minuutissa. OnePlus toimittaa pikalataukseen vaadittavan laturin tuotepakkauksen mukana.

Pauli Reinikainen