14.3.2018 klo 08:24
Uutinen

Onko kotikuntasi hyvä yrittäjälle? Yrittäjiltä toivotaan nyt vastauksia!

Onko kotikuntasi päätöksenteko myönteistä yrittäjille? Tekeekö kunta hankintoja alueensa yrittäjiltä? Toimiiko tonttipolitiikka? Suomen Yrittäjät lähettää jäsenilleen kyselyn kuntien elinkeinopolitiikasta.

Yrittäjille parhaat suomalaiset kunnat ovat taas haussa. Suomen Yrittäjien kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi yrittäjien näkemyksiä kuntien elinkeinopolitiikasta. Nyt kysely on jälleen liikkeellä ja kyselyyn tarvitaan riittävästi yrittäjiä vastaamaan ja antamaan arvioita omasta kotikunnasta, toteaa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen.

Yrittäjien tärkeänä pitämä kunnan hankintapolitiikka on aiempina vuosina saanut osa-alueista heikoimman arvosanan. Vuonna 2016 tärkeimpänä osa-alueena yrittäjät pitivät kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyyttä.
Suomen Yrittäjien jäsenet saavat sähköpostilla kutsun vastaamaan kyselyyn vastauslinkin kera. Vastausaika on 16.2.–22.3.

Tulokset julki Kunnallisjohdon seminaarissa

Tämän vuoden kyselyn tulokset julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa 23. toukokuuta Tampere-talossa. Suomen Yrittäjät palkitsee parhaat kunnat kolmessa kategoriassa: alle 10 000 asukasta, 10 000–50 000 asukasta ja yli 50 000 asukasta. Myös arvosanoiltaan paras nousija palkitaan (2016 vs. 2018). Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjistä on lähdössä yrittäjiä ja kuntapäättäjiä mukaan Kunnallisjohdonseminaariin Tampereelle. Toivotaan, että meidän alueelta löytyisi se kakista yrittäjäystävällisin kunta ja olemmehan toki tyytyväisi myös muihin mitalisijoihin, sanoo Riikonen.

Kunnallisjohdon seminaariin 23. – 24.5. Tampereelle kokoontuu noin tuhat kuntavaikuttajaa, yrittäjää ja elinkeinopolitiikan toimijaa. Puhujina seminaarissa ovat muun muassa Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb, Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju, Helsingin yliopiston professori Mari Vaattovaara, futuristi Elina Hiltunen ja tv-tuottajana tunnetuksi tullut yrittäjä Saku Tuominen.

Lisätietoja: Jussi Riikonen p. 040 3100 501