31.8.2018 klo 16:02
Uutinen

Onko osakeyhtiösi tai osuuskuntasi tällä 3 913 yrityksen listalla? Sinulla on parisen viikkoa aikaa

PRH poistaa kaupparekisteristä niitä osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jotka eivät ole ilmoittaneet tilinpäätöstään. Listalla on lähes 4 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa.

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) jatkaa niiden osakeyhtiöiden ja osuuskuntien poistamista kaupparekisteristä, jotka eivät ole kehotuksista huolimatta toimittaneet tilinpäätöstään.

Yrittäjät.fi uutisoi poistomenettelystä jo maaliskuussa.

Nyt poisto uhkaa yhteensä 3 913 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa. Yritys on joutunut listalle, jos se ei ole ilmoittanut tilinpäätöstään kaupparekisteriin viimeisen kahden vuoden ja kuuden kuukauden aikana.

Lista poistomenettelyssä mukana olevista yrityksistä on prh.fi-sivuilla. Yrityksillä on aikaa ilmoittaa tilinpäätös 19.9.2018 mennessä.

PRH muistuttaa, että jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan on laadittava tilinpäätös joka tilikaudelta, vaikka yritystoimintaa ei harjoitettaisikaan.

Veroilmoitukseen liitetyt tilinpäätösasiakirjat välitetään kaupparekisteriin, jos ne on liitetty Verohallinnon ohjeiden mukaisesti. PRH:n Virre-tietopalvelusta voi tarkastaa maksutta, onko yrityksen tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin.

Tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättäneille yrityksille on lähetetty kaupparekisteriote. Kehotus on julkaistu myös Virallisessa lehdessä 69/15.6.2018.

Mikäli yritys ei ilmoita tilinpäätöstään määräaikaan (19.9.2018) mennessä, poistaa PRH yrityksen kaupparekisteristä lokakuussa.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill