11.11.2020 klo 08:40
Uutinen

Onko pk-yrittäjän syytä juhlia? Miten Bidenin kausi vaikuttaa Suomeen? Kuuntele Yrittäjän podcast

Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen kommentoi Joe Bidenin valintaa ja Suomen taloustilannetta Yrittäjän podcastin uusimmassa jaksossa.

Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen seurasi tiiviisti Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Lopputulos oli monella tapaa toivottu.

– Joe Bidenin valinta oli tervetullut monestakin näkökulmasta katsottuna. Talouden näkökulmasta uutinen on positiivinen Yhdysvaltain kauppakumppaneiden ja talousjärjestelmän kannalta. On vaikea sanoa, miten iso voitto tämä on Euroopalle. Uskoisin, että voitto koskettaa laajemmin koko kansainvälistä yhteisöä. Nyt palataan diplomaattiseen ja sivistyneeseen tapaan ratkoa erimielisyyksiä.

Kuismanen ottaa podcast-jaksossa kantaa myös Suomen talouden tilanteeseen.

– Ei voi sanoa, että Suomen talous makaa hyvin. Menimme bruttokansantuotteella laskettuna reippaasti miinukselle tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja vaikeat ajat tulevat jatkumaan koko loppuvuoden.

Toimialakohtaisesti rakentaminen ja teollisuus eivät tule Kuismasen mukaan palautumaan lähitulevaisuudessa.

– Tulevasta talvesta tulee kylmä. Työllisyysaste on kehittymässä väärään suuntaan. Tämä antaa synkän kuvan, mutta emme ole tilanteessa yksin.

Kuuntele jakso Supla-palvelussa! Edellisiin jaksoihin voit tutustua myös täällä. Yrittäjän podcast on kuunneltavissa myös Spotifyssa ja Googlen podcasteissa.

toimitus (at yrittajat.fi