29.10.2020 klo 09:02
Uutinen

Onnistunut omistajanvaihdos kruunaa yrittäjäuran

Pasi Salmenahon ja Hannu Soittilan 35 vuoden taival Hauhon Sähköpalvelun yrittäjinä on saanut onnellisen päätöksen. Yrittäjäkaksikko on löytänyt jatkajan toiminnalleen, yrityskaupat tehtiin lokakuussa.

Hauhon Sähköpalvelun toimintaa jatkavat Hauhon Eteläisissä asuva Eero Paulus ja Matti Pentonen Hattulasta. He ovat työskennelleet sähköalalla parinkymmenen vuoden ajan ja viimeiset neljä vuotta yhdessä yrittäen Sähkö Matti ja Eero Oy:ssä.

Jatkajat löytyivät samasta valtakunnallisesta sähköurakoitsijoiden Elfin-ketjusta, johon molemmat yritykset kuuluvat. Omistajanvaihdos tapahtui alkuun päästyään sutjakkaasti. Yrityskauppoihin perehtynyt asiantuntija Ilkka Sipilä auttoi osapuolet pahimpien karikoiden ohitse. Nyt on meneillään yrityskaupan solmimisen jälkeinen saattovaihe, kun asiakkaita siirretään uusille tekijöille. Toiminta jatkuu Pauluksen ja Pentosen nykyisen yrityksen nimissä.

Pasi Salmenaho vaikuttaa tehtyyn ratkaisuun tyytyväiseltä, pitkä työ seudun sähköistäjänä ei valu hukkaan.

– Onneksi löysimme ammattitaitoiset yrittäjät jatkamaan. Tuntuu hyvältä, kun toiminta jatkuu ja sähköalan palvelut säilyvät Hauholla, Salmenaho kiittelee.

Pasi Salmenaho, Hannu Soittila ja Kari Honkanen perustivat yrityksensä Hauholle vuonna 1985. Rakennusbuumi oli tuolloin Ydin-Hämeessä kiivas. Rakennusyritykset rakensivat pitäjien taajamiin paljon uusia asuntoja. Asuntorakentamisen lisäksi maatalous on työllistänyt alueella, jossa on uskallettu investoida uusiin tuotantotiloihin. Työmaat ovat olleet noin 40 kilometrin säteellä Hauholta.

­– Teimme alkuun paljon töitä Hauhon lisäksi myös Lammilla ja Tuuloksessa, Hannu Soittila kertoo.

Yrittäjien 35 vuoden taipaleelle on osunut jokunen taantuma ja asuntorakentamisen hiipuminen, mutta niistäkin on selvitty ja töitä on riittänyt. Saneeraukset ja alueen runsas vapaa-ajan asutus ovat osaltaan taanneet töitä.

Työntekijöitä on ollut palkattuna satunnaisesti suhdanteiden mukaan. Vuonna 2008 Kari Honkanen jäi pois yrityksen toiminnasta. Viime ajat yrittäjät ovat työskennelleet kahdestaan.

Eero Paulus ja Matti Pentonen siirtävät yrityksensä toimipisteen Hauhon Sähköpalvelun nykyisiin tiloihin, ja Hauholta käsin he palvelevat koko Hämeenlinnan seutua. Heillä on kaksi palkattua työntekijää, ja lisäystä tarkastellaan, kun yrityskaupan jälkeinen arki alkaa rullata.

– Innolla jatkamme tästä. Meidän vahvuutemme on vuosien monipuolinen kokemus sähköalalta, Eero Paulus toteaa.

Kuva: Onnelliset omistajanvaihtajat. Hannu Soittila (oikealla) ja Pasi Salmenaho myivät Hauhon Sähköpalvelu Oy:n Eero Paulukselle ja Matti Pentoselle. He jatkavat toimintaa Sähkö Matti ja Eero Oy:n nimellä. Kuva: Jouni Lehtonen