26.4.2021 klo 12:17
Uutinen

Opettavainen mentorointimatka alkoi

Hyvinvointikartta-hankkeen puolen vuoden mittainen hyvinvointivalmennus starttasi. Valmennuksen tavoitteen on kehittää itsensä johtamisen taitoja ja yrittäjän henkilökohtaista hyvinvointia. Valmennukseen otettiin mukaan lähes 20 yrittäjää Keski-Suomesta.

Valmennuksessa yrittäjät pääsevät mukaan kuuteen vuorovaikutteiseen valmennuspäivään ja saavat välitehtäviä. Jokaiseen valmennuskertaan sisältyy asiantuntija-alustuksen ohessa ohjattua ja tavoitteellista työskentelyä osallistujien kesken.

– Ei ole mitään niin hyvää sijoituskohdetta, kuin oma hyvinvointi. Kun yrittäjä jaksaa ja voi hyvin, hän on energisempi, tuottavampi ja luovempi. Ensin on kuitenkin hyvä tulla tietoiseksi omista ajatuksistaan ja toiminnastaan ja sitten lähteä tekemään muutosta. Juuri startannut kokonaisuus on kehon ja mielen valmennus, joka perustuu tutkittuun tietoon ja hyödyntää osallistujien ja valmentajien kokemuksia. Valmennuksessa pyritään löytämään missä vaiheessa osallistuja on omalla muutosmatkallaan ja löytämään jokaiselle itselle sopivia työkaluja hyvinvoinnin parantamiseksi, kertoo Keski-Suomen Yrittäjien hyvinvointiasiantuntija Essi Määttä.

Oivalletaan ja opitaan yhdessä

Hyvinvointivalmennuksen toteuttajana toimii valmennuskeskus LeWell Oy:n moniammatillinen asiantuntijatiimi: Kaisa Wallinheimo, Henna Ruusumaa, Saija Määttä, Niina Lappalainen ja Meri-Sisko Mäkinen. Kaisa Wallinheimo toimii päävalmentajana ja on jokaisessa valmennustapaamisessa mukana.

Starttitilaisuudessa hän herätteli yrittäjiä ajatukseen, että valmennusmatkalla rakennetaan jokaisen omaa perustusta, jolla selviää elämän myrskyissä ja tuulissa sekä oivalletaan löytämään omia voimavaroja.

– Koitamme tuoda valmennuksessa tarjolle tasavahvasti fyysistä ja psyykkistä puolta, ihminen on kokonaisuus ja jokainen osallistuja lähtee matkaan omalta tasoltaan. Esimerkiksi fyysinen aktiivisuus merkitsee meille jokaiselle eri asioita, Wallinheimo muistuttaa.

Mukana olevilla yrittäjillä on erinomainen tilaisuus pysähtyä miettimään omaa hyvinvointiaan ja millaiseksi haluaa sitä rakentaa.

– Hyvinvointi on todella iso kokonaisuus ja pohja kaikelle. Toivon, että jokainen osallistuja pysähtyy sen ajatuksen ääreen, että hyvinvointi koskettaa myös häntä. Matka tulee olemaan opettavainen meille kaikille, niin meille mentoroijille kuin osallistujillekin. Yhteinen aikamme näyttää millaisiin asioihin tulemme ryhmän kanssa painottamaan ja mitkä ovat kriittisimmät kohdat, joihin juuri tällä porukalla tulemme tarttumaan.

Lisätietoja hyvinvointivalmennuksesta ja Hyvinvointikartta-hankkeesta:

Essi Määttä, hyvinvointiasiantuntija Keski-Suomen Yrittäjät, puh. 050 536 5496, essi.maatta@yrittajat.fi

Hyvinvointikartta-hankkeen tavoitteena on vahvistaa Keski-Suomen mikro- ja pk-yritysten hyvinvointia, hyvinvoinnin osaamista ja johtamista. Hankkeessa kehitetään hyvinvointia, tutkimustuloksiin perustuviin ja yrittäjän arkeen sopivia hyvinvointia tukevia- ja edistäviä toimintamalleja. Tämän lisäksi tavoitteena on innostaa ja valmentaa yrittäjiä huomioimaan hyvinvointi arjen tekoina ja ottamaan oppia yrittäjäkollegojen hyvistä käytännöistä. Hyvinvointikartta-hanketta toteuttavat Gradia, Jamk ja Keski-Suomen Yrittäjät.

Lisätietoa hankkeesta: https://www.yrittajat.fi/aluejarjestot/keski-suomen-yrittajat/toimintamme/keski-suomen-yrittajien-hankkeet/hyvinvointikartta/