11.2.2021 klo 10:31
Uutinen

Opiskelijan vuokrapakun tarpeesta lähtenyt idea versoo ja tuo jopa uuden sijoitusmallin markkinoille

Vaasassa tuotantotaloutta opiskeleva Waltteri Niittula on kehittänyt autonvuokrauspalvelun ympärille digitaalisia työkaluja, joiden avulla voi vuokrata omaa autoa.

Suomen Vuokrabiilin perustaja Waltteri Niittula sai liikeidean yrittäessään itse vuokrata pakettiautoa opiskelukaupungissaan Vaasassa. Sopivaa ei löytynyt helposti, eikä kohtuullisella hinnalla. Tuotantotalouden opiskelija päätti ryhtyä autonvuokrauksen palveluntarjoajaksi itse ja hankki ensimmäisen vuokrattavan autonsa.

Vuosien kuluessa Niittula tunnisti laajemman tarpeen, kasvatti toimintaa ja kypsytteli erilaisia kehitysideoita. Osakeyhtiö syntyi maaliskuussa 2020.

Toiminnasta kumpusi lopulta palvelumalli, joka kehittää verkkoon koko paikkakunnan tarjonnan yhdistävän vuokra-autojen järjestelmän. Yrityksen toimialaluokitus onkin IT-konsultointi ja IT-palvelut.

Niittula päätti jalostaa suunnitelmansa pidemmälle. Hän kehitti nopean ja hintavertailua tukevan varausjärjestelmän, jonka kautta yritykset ja yksityishenkilöt voivat ansaita lisätienestiä vuokraamalla omaa autoaan.

– Vuokra-autojen ei tarvitse olla uusia. Näin loppuasiakas voi saada huokeamman hintatason ja vuokranantajalle paremman katteen, Niittula linjaa.

Yhdessä vihtiläisen UltraLeanBusiness Oy:n yrittäjä Antti Leijalan kanssa innovaatiosta kasvatetaan nyt koko Suomen kattavaa vuokra-autojen portaalia.

– Palvelu soveltuu laajasti pienille autovuokraamoille, joilta puuttuu digitaaliset työkalut ja myyntikanavat auton vuokraukseen. Lisäksi se mahdollistaa yrittäjyyden ja passiivisen liiketoiminnan aloittamisen valmiin liiketoimintamallin kautta, Leijala sanoo.

Vuokrabiilillä on aputoiminimi Pakuosake, joka on liiketoiminnan uusi haara. Konsepti mahdollistaa auton hankinnan vuokraustoimintaan tarvittaessa ilman pääomaa. Yrittäjä haluaa tarjota uudenlaisen sijoitusmuodon asunto- ja osakesijoittamisen rinnalle.

– Palvelumallin erityispiirteisiin lukeutuu helppo skaalautuvuus. Mukana on jo vuokranantajia Vaasasta ja Seinäjoelta, ja uusia tulee mukaan jatkuvasti. Tulevaisuuden tavoitteena on luoda Suomen laajin vuokra-autojen verkosto.

Toimitus

toimitus(at)yrittajat.fi