20.8.2020 klo 20:14
Uutinen

Ostroentre – Yritysportaali, joka perustettiin tarpeeseen kriisin keskellä

Kun Celma Marketingin perustaja ja omistaja Maria Norrlin-Asplund huomasi, kuten monet muutkin pienyrittäjät, kaikkien projektien menevän jäihin koronan aiheuttaman epävarmuuden takia, hän ajatteli: “Nyt jos koskaan täytyy meidän yrittäjien olla luovia!”

Idea portaalista ja kokoontumispaikasta, jossa yritykset voivat esitellä osaamistaan, tuotteitaan tai palveluitaan, oli ollut olemassa jo monta vuotta. Ostroentre perustettiin loppujen lopuksi suuresta tarpeesta tavoittaa alueen asiakkaita, jonka Maria näki Pohjanmaan yrittäjillä olevan tänä korona-aikana. “Tämä on erityisen tärkeää nyt, kun pienyrittäjät tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen. Eivätkä asiakkaat ehkä tunne kaikkia palveluita ja tuotteita, joita alueella on jo tarjolla,” sanoo Maria. “Täällä on uskomattoman paljon hienoja yrityksiä, luennoitsijoita, kursseja ja tapahtumia, joita pitää nostaa esille Pohjanmaalla. Miksi mennä merta edemmäs kalaan,” hän jatkaa.

Ostroentren tavoitteena on koota kaikki Pohjanmaan yritykset, puhujat, luennoitsijat ja kurssit yhteen paikkaan. Asiakkaiden tulee löytää helposti ja nopeasti paikallisten yrittäjien tuotteet ja palvelut portaalista. Ostroentre on kuin “digitaalinen messu”, digitaalinen kokoontumispaikka, jossa voi näyttää osaamisensa. Yritykset, jotka esittelevät itsensä Ostroentren portaalissa, esitellään myös sosiaalisessa mediassa, ja saavat näin laajemman yleisön.

Ostroentre haluaa näkyä myös fyysisesti, siellä missä se on mahdollista. Ostroentren suunnitelmissa on olla mukana omalla osastollaan Asu ja rakenna -messuilla lokakuussa. Osastolla pohjalaiset pienyrittäjät, jotka eivät halua tai joilla ei ole mahdollisuutta ottaa omaa osastoa, voivat esitellä yritystään. Ostroentre hoitaa markkinoinnin ennen messuja, messujen aikana ja niiden jälkeen. (Edellyttäen, että messut järjestetään.)

Ostroentren taustalla on ainutlaatuinen yhteistyö neljän (tällä hetkellä) yrittäjän kesken. He työskentelevät sisällöntuotannon, sosiaalisen median ja myynnin parissa. Maria itse hoitaa portaalin rakentamisen ja päivittämisen. Ostroentren yrittäjät tarjoavat myös isompia markkinointikokonaisuuksia, kotisivuja, suunnitelmia ja sisältöjä sosiaalisen median päivityksiin ja toimintoihin, markkinointimateriaalin suunnittelua, markkinointisuunnitelmia ja -strategioita jna. Maria tarjoaa myös kursseja yrittäjyydestä ja markkinoinnista, sekä valmennusta niin yrittäjille kuin yksityishenkilöille.

Portaalilla on potentiaalia, se on vielä lähtökuopassaan, joten Maria ja hänen yrittäjätiiminsä toivottavat mukaan kaikki jotka haluavat näkyvyyttä. Kuka tahansa voi tulla mukaan toimintaan yhteistyökumppanina.

Lisätiedot: Maria Norrlin-Asplund 050 5555226 maria@ostorentre.fi /maria@celma.fi