18.1.2017 klo 14:54
Uutinen

Ota hyöty irti yhteistyöstä oppilaitosten kanssa – Anna kehittämistehtäviä nuorille!

Keväällä 2017 pk-yrityksillä on mahdollisuus antaa pieniä kehittämistehtäviä nuorille ratkottaviksi! On tärkeää, että nuoret tutustuvat alueen pk-yrityksiin ja saavat niistä tietoa. Tämä tapahtuu helposti yhteisen kehittämistehtävän kautta. Työskentely ei tapahdu yritysten tiloissa vaan itsenäisesti, joten se ei sido yritystä samalla tavalla kuin perinteinen työelämään tutustuminen ja on näin helpommin mahdollista myös pienille yrityksille!

Yritysprojektit (Lukio TET 2.0) kurssilla ratkaistaan alueen pk-yritysten antamia kehittämistehtäviä pienryhmässä. Kehittämistehtävät voivat liittyä yrityksen toiminnan kehittämiseen, esim. markkinointiin, uusien tuotteiden kehittelyyn tai uusien asiakasryhmien löytämiseen. Kurssi kestää yhden viikon ajan (vko 14). Nuoret tuottavat lopputuotoksen yhdessä sopimallamme tavalla. Viikolle haetaan 10 eri yritysprojektia!

Yrityksen panos on:

Määritellä sopiva kehittämistehtävä.
Mahdollistaa yritykseen tutustuminen tehtävän toteuttamiseksi
Yksi välitsekkaus (voi olla myös puhelimella tai Skypella
Valmiiden ideoiden arviointi ja palautteen anto (voi olla myös Skype ym.).
Osallistuminen mahdollista iltapäivän yhteiseen tilaisuuteen haluttaessa

Järjestäjänä YES Etelä-Savo, YES –lukiot työelämään –hanke, Pohjois-Pohjaanmaan Ely-keskuksen ESR osarahoittamana.

SHAKE innovaatiokokeilujen uusi malli –hankkeessa yritysprojekteja ratkovat yhdessä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun eli Xamkin ja Etelä-Savon ammattiopiston eli Esedun opiskelijat! Liiketalouden opiskelijoiden (tradenomit ja merkonomit) lisäksi mukaan haetaan myös muiden alojen opiskelijoita! Tehtäviä ratkotaan keväällä 2017 maalis-huhtikuun aikana. Tehtävät voivat olla esim. yrityksen asiakasviestinnän kehittämistä, kilpailijoiden somemarkkinoinnin analysointia, asiakaskyselyn tai –potentiaalin selvittämistä, palvelumuotoilua tai muita tehtävänantoja yrityksen tarpeiden mukaan. Erityisesti haemme mukaan kaupanalan pk-yrityksiä. Prosessissa tukena on oppilaitosten lehtoreita ja asiantuntijoita.

Järjestäjänä SHAKE innovaatiokokeilujen uusi malli –hanke, Etelä-Savon Ely-keskuksen ESR osarahoittamana.

Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Maisa Kantanen maisa.kantanen@xamk.fi, p. 040 5697 899