12.7.2018 klo 14:44
Uutinen

Oululaiselle älysormukselle lisää rahoitusta

Oura Healthin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Petteri Lahtela siirtyy yhtiön innovaatiojohtajaksi.

Älysormuksestaan tunnetun oululaisen Oura Healthin yksityisen rahoituksen määrä on noussut 12,5 miljoonaan euroon. Viimeisimmällä rahoituskierroksella yritys sai mukaansa yhdysvaltalaisen Bold Capital Partnersin sekä Teollisuussijoituksen.

Yhtiön tavoitteena on voimakas kansainvälinien kasvu etenkin Yhdysvalloissa, josta jo tällä hetkellä tulee noin 60 prosenttia uuden Oura-sormuksen tilauksista.

Oura-sormus ja mobiilisovellus mittaavat ja analysoivat käyttäjänsä unen laatua, kehon palautumista ja päivän aikaista aktiivisuutta. Yrittäjä-lehti kertoi Ouran syntytarinan numerossa 3/18. Voit lukea jutun täältä.

Yhtiö ilmoitti myös vaihtavansa toimitusjohtajaa. Toimitusjohtaja ja yhtiön perustajajäsen Petteri Lahtela jatkaa innovaatiojohtajana. Ouran uutena toimitusjohtajana aloittaa Harpreet Rai.

– Uuden Oura-sormuksen onnistunut julkistus on osoitus yrityksemme ammattitaidosta ja innovaatiokyvystä. Panostamme edelleen tuotekehitykseen, mutta tavoittenamme on lisätä myös tunnettuutta ja myyntiä kansainvälisillä markkinoilla ja etenkin Yhdysvalloissa, kertoo Rai.

– Arvostan Harpreetin osaamista ja laajoja verkostoja suuresti. Hänellä on vahva markkinatuntemus Yhdysvalloissa, ja hän pystyy johtamaan meidät entistä nopeampaan kasvuun. Tavoitteeni on Ouran perustamisesta saakka ollut auttaa ihmisiä löytämään tasapaino toiminnan ja levon välille, niin että pysymme energisinä päivästä toiseen. Intohimoni on luoda ratkaisuja, jotka käyttäjät kokevat merkitykselliseksi ja jotka todella auttavat heitä parantamaan elämänsä laatua. Olen innoissani siitä, että jatkossa pystyn taas enemmän keskittymään tällaisten uusien tuoteominaisuuksien, tuotteiden ja palveluiden innovoimiseen, sanoo Lahtela.

Lahtela uskoo puettavan teknologian toimialaan.

– Käyttäjämme yli 60 maassa ovat erittäin sitoutuneita ja pysyvät asiakkainamme selvästi paremmin kuin mihin puettavan teknologian tuotteissa on yleensä totuttu. Pioneeriasemamme säilyttämiseksi meidän tulee jatkaa tutkimusta ja innovointia kaikilla em. osa-alueilla ja panostaa yhtä aikaa vahvaan kansainväliseen kasvuun. Työmme hyvinvoinnin edistämiseksi ja puettavan teknologian alan kehittämiseksi jatkuu siis entistäkin vahvempana.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi

Kuva: Oura Health

Muita kiinnostavia aiheita