Yrittäjä Armi Soilanterä käsissään värikkäät geishapallot ja eri kuvassa yrittäjä Sami Alasimi kädet puuskassa.
21.11.2021 klo 10:20
Uutinen

Oulun Yrittäjät palkitsi kivijalkakauppiaan ja tapahtuma-alan yrittäjän

Erotiikan Ajan yrittäjä Armi Soilanterä on Oulun Vuoden yrittäjä 2021. Erotiikan Aika painottaa palveluissaan kilpailijoistaan poiketen seksuaaliterveyttä ja on tehnyt uraauurtavaa työtä sillä saralla. Vuoden yksiyrittäjänä palkitulla Sami Alasimillä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus tapahtuma-alalta.

”Kun aloin yrittäjäksi, en tiennyt yrittämisestä mitään eikä minulla ollut alan koulutustakaan”, Armi Soilanterä Erotiikan Ajasta kertoo. Kuitenkin unelma, vahva visio ja korkea työmoraali siivittivät oman yrityksen lentoon.

Erotiikka-alaan Soilanterä pääsi tutustumaan jo kaksikymmentä vuotta sitten hieman vahingossa, kun ystävä pyysi Oulun ensimmäisille erotiikkamessuille myyjäksi. Hän alkoi tehdä viikonloppu- ja iltavuoroja erotiikkavälinemyymälässä, ja päätyi lopulta yrityksen osakkaaksi.

Oman yrityksensä Erotiikan Aika Soilanterä perusti vuonna 2011, koska halusi suunnata perinteisestä väline- ja videokaupasta enemmän seksuaaliterveyden puolelle. Hän kouluttautuikin seksuaalineuvojaksi vuonna 2018. Soilanterä on myös julkaissut kaksi kirjaa.

”Kun saan kiitokseksi asiakkaaltani palautteen, että monen kymmenen vuoden avioliitto on pelastettu tai että kehitysvammainen aikuinen lapseni saa toteuttaa ansiostani omaa seksuaalisuuttaan, ymmärrät varmaan, kuinka tärkeää ja rakasta työtä saan tehdä.”

”Oulun Yrittäjät edelläkävijä”

Erotiikan Aika työllistää yrittäjän lisäksi yhden kokopäivätoimisen työntekijän. Lisäksi yrityksellä on esittelijöiden verkosto Salosta Rovaniemelle. Näitä naisia ja lisäksi taustatukena ja apukäsinä toimivaa aviomiestään Juha Vimparia Soilanterä kiittää yrityksensä menestyksestä.

Kun korona vei asiakkaat kokonaan kivijalkakaupasta, Erotiikan Ajan verkkokaupan merkitys kasvoi. Asiakaskatoa päihitettiin myös kuljettamalla tuotteita asiakkaiden kotioville ja järjestämällä erilaisia etätapahtumia.

”Olen todella otettu ja kiitollinen saamastani tunnustuksesta. Tämä palkinto on toivottavasti myös muille merkki siitä, että ilman koulutustakin voi onnistua, kun on tahtoa”, Soilanterä kiittää. Hän arvelee, ettei hänen alaansa ole aiemmin palkittu näin tärkeällä palkinnolla:

”Oulun Yrittäjät on edelläkävijä, rohkea tienraivaaja, kun arvostaa minun alaani tabuista huolimatta.”

Työllistämisestä osaajien verkostoon

Vuoden yksinyrittäjänä palkitun Sami Alasimin yritys Team Simisami aloitti vuonna 2000 ensin toiminimenä ja jatkoi myöhemmin osakeyhtiönä. Enimmillään yritys on työllistänyt jopa 150 työntekijää, mutta nyttemmin Simisami on kevytyrittäjien verkosto. Projektiluonteisella tapahtuma-alalla osaajien verkosto toimii vakioväkeä joustavammin.

”Yksinyrittäjänä on hieno toimia, kun yhteistyöverkosto koostuu huipputekijöistä ja saman alan yrittäjistä. Oma tiimi on tärkeä, yksinyrittäjän ei tarvitse yrittää yksin”, Alasimi kertoo.

Verkostonsa avulla Alasimi tekee valtakunnallisia tapahtumia vaikkapa Hartwall Areenalle. Pitkäaikaisia asiakkaita ovat muun muassa Levin Hullu Poro -ravintola ja Radisson Blu -hotelli, joihin Alasimi on tuottanut tapahtumia yli 20 vuotta. Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät mies on tuottanut neljästi.

”Jos ei mitenkään, niin jotenki”

Team Simisamin liikevaihto hipoi ennen koronaa miljoonaa euroa.

”Koronan myötä liikevaihto sukelsi alallamme kaikilla, mutta tappiota me emme varsinaisesti tehneet eli yrityksen puskurit ja varautuminen olivat kunnossa. Me päätettiin heti  pitää kotibileitä ja hommasin striimauslaitteet. Kaikkea pientä tehtiin ja keksittiin. Tärkeintä oli pitää positiivinen henki yllä.”

Suvun motto ”Jos ei mitenkään, niin jotenki” siivittää Alasimin tekemistä: haasteet voitetaan.

”Nyt mennään lujaa, tilauksia on paljon ja ilmassa tekemisen meininkiä.”

Hiljaisempi aika myös rauhoitti monessa mukana puuhaavaa miestä, vaikka edelleen hän on osakkaana myös useassa muussa yrityksessä.

”Tunnustus muilta yrittäjiltä on suuri kunnia ja vetää nöyräksi. Tämä antaa voimaa ja uskoa tulevaan, oli se millainen tahansa. Tämän palkinnon haluan jakaa kaikkien yksinyrittäjien kanssa.”

Oulun Yrittäjät on palkinnut ansioituneita jäseniään vuodesta 1984 alkaen. (RT)

Oulun Yrittäjien aiemmin palkitut Vuoden yrittäjät ja Vuoden yksinyrittäjät.

Kuvat:

Armi Soilanterän kuva: Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.
Sami Alasimin kuva: Noora Slotte, Studio P.S.V.

Lisätiedot:

Armi Soilanterä
Erotiikan Aika (Soilan Oy)
044 0690692
info@erotiikanaika.fi
https://erotiikanaika.fi/

Sami Alasimi
Team Simisami Oy
+358 50 526 1030
sami@simisami.com
www.simisami.com

Oulun Yrittäjät
Puheenjohtaja Risto Huovinen
0400 584 510
risto.huovinen@stemma.fi

Tiedottaja Raija Tuominen
050 3200 203
raija.tuominen@studiopsv.fi