1.2.2017 klo 08:15
Uutinen

Oulusta suorat lennot Tromssaan ja Luulajaan sekä uusi reitti Göteborgiin kolmesti viikossa

Arctic Airlink satsaa lentomukavuuteen, nopeuteen ja uuteen reittiin 6.3.2017 alkaen

Pohjoisen Skadinavian yhteisyrityksen Arctic Airlinkin avaa suoran lentoyhteyden Oulusta sekä Tromssaan että Luulajaan kolmella vuorolla viikossa. Yhteys myös nopeutuu ja matkustajamäärä lähes kaksinkertaistuu, kun operaattori Nextjet ottaa käyttöönsä aikaisempaa nopeamman ja suuremman 50-paikkaisen suihkukoneen. Oulusta avautuu myös kokonaan uusi reitti Ruotsin länsirannikon suurkaupunkiin Göteborgiin, Luulajan ja Sundsvallin kautta.

Lentoaika Tromssaan nopeutuu kahdesta tunnista tuntiin. Maiden välisestä aikaerosta johtuen Oulusta Tromssaan lento kestää vain 10 minuuttia ja Oulusta saavutaan Luulajaan 25 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Uutta Arctic Airlink lentoreitillä

Arctic Airlink satsaa merkittävästi reittiin, jonka matkustajamäärä kasvaa

  • Suorat lennot 6.3.2017 alkaen Oulusta sekä Tromssaan, että Luulajaan
  • Suikukone lentää Oulusta Tromssaan tunnissa
  • Jet CRJ 200 suihkukoneeseen mahtuu 50 matkustajaa
  • Lennot keskiviikkoisin perjantaisin ja sunnuntaisin edestakaisin
  • Oulusta Göteborgiin kolmesti viikossa edestakaisin (ke, pe, su)
  • Luulajasta Göteborgiin edestakaisin kaksi vuoroa (ma,ti,ke,to,pe) ja yksi sunnuntaisin Oulun saavutettavuus kokous- ja kongressikaupunkina paranee
  • Palvelu paranee: yrityksille, matkailijoille, tutkijoille ja korkeakouluille, opiskelijoille, työvoiman liikkuvuudelle, kokous- ja kongressiyleisölle, elinkeinoelämälle, luonto- ja ostosmatkailulle

Oulusta lennetään suorana sekä Tromssaan että Luulajaan perjantaisin, sunnuntaisin ja keskiviikkoisin.

Samalla Arctic Airlink avaa uuden lentoyhteyden Oulusta Ruotsin länsirannikon suurkaupunkiin Göteborgiin, Luulajan ja Sundsvallin kautta. Göteborgiin lennetään Luulajasta kaikkina työpäivinä aamuisin ja iltaisin sekä sunnuntaina iltaisin. Oulusta yhteys Göteborgiin toimii perjantaisin, sunnuntaisin ja keskiviikkoisin.

Oulun, Tromssan ja Luulajan välillä operoivan Arctic Airlink -lentoreitin palvelu ja matkustusmukavuus paranevat merkittävästi. Kaksi vuotta Oulun, Luulajan ja Tromssan reitillä toiminut Arctic Airlink satsaa merkittävän kehityspanoksen reittiin, joka on kasvattanut matkustajamääräänsä koko ajan. Toiminta uudella nopeammalla konetyypillä vastaa tarpeeseen. Reitin uskotaan saavuttavan asetetut kaupalliset tavoitteet.

Lentoa operoivan Nextjetin ja Arctic Airlinkin kanssa on neuvoteltu uusi sopimus lentoliikenteestä. Samalla lentojen määrää vähennetään viidestä viikoittaisesta vuorosta kolmeen. Uuden sopimuksen mukaisesti aikaisempi potkurikonekalusto korvataan suihkumoottorisella Jet-kalustolla (CRJ 200), eli noin kaksi kertaa suuremmalla koneella (19/33 paikkaisesta siirrytään 50 paikkaiseen). Arctic Airlink siirtyy kolmen lentopäivän rytmiin nykyisellä kalustolla ja reitillä jo 23.1.2017 alkaen. Uudet reitit, kone ja aikataulut aloittavat 6.3.2017.

Uusi reitti avaa Oulusta entistä paremmat mahdollisuudet kehittää Arctic Europe-alueen rajat ylittävää yhteistyötä. Oulun saavutettavuus kokous- ja kongressikaupunkina paranee, samoin yritysten edellytykset luoda matkailijoita palvelevia tuotteita, tyydyttää liike-elämän ja yritystoiminnan uusia tarpeita arktisessa Euroopassa, helpottaa yliopistojen ja korkeakoulujen yhteistyötä sekä työvoiman liikkuvuutta veljeskansojen välillä. Suora nopea lentoyhteys Jäämerelle kiinnostaa myös Ouluun muualta maailmasta saapuvia matkailijoita.

Uuden reitin ja lisäkapasiteetin myötä matkailutoimialalle avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus tarjota kolmen maan yhdistävä matkailutuote: ainutlaatuinen mahdollisuus kokea luontoaktiviteetit, tehdä ostoksia ja vierailla kaikissa kolmessa maassa lyhyessä ajassa. Myös kokousten ja kongressien hyödyntäminen sekä kongressien järjestämien helpottuu Oulussa Convention Bureaun avulla.

Koko vuoden 2017 aikataulu julkaistaan lentojen Arctic Airlinkin varaussivulla arcticairlink.fi, nextjet.se ja matkatoimistojen varausjärjestelmässä.

Lisätietoa:

Henning Lindberg, Marknadschef Nextjet Tel. + 46 705 – 39 65 86 henning.lindberg@nextjet.se
Robert Forsberg, VD Arctic Airlink Tel. + 46 705 – 75 90 18 robert@norrbottenshandelskammaren.se
Pauliina Pikkujämsä, Markkinointipäällikkö, +358 40 7434 362, pauliina.pikkujamsa@businessoulu.com