3.12.2019 klo 14:55
Uutinen

Päijät-Hämeen kuntaseminaari keräsi yhteen julkisten organisaatioiden edustajia ja yrittäjiä

Ensimmäistä kertaa järjestetty tilaisuus toimi keskustelunavauksena yrittäjien ja kuntien yhteistyön tiivistämiselle tavoitteenaan muuttaa sanat teoksi.

Tapahtumassa nähtiin puhujina mm. Petri Rajaniemi ja Anssi Kujala. Rajaniemi puhui yrittäjyydestä, päätöksenteosta ja maailman muutoksesta, tarkastellen maailmaa ja Päijät-Hämettä laajemmalla kaarella. Anssi Kujala puolestaan keskittyi puheenvuorossaan kuntien ja poliittisten päättäjien rooleihin.

Tilaisuudessa nähtiin myös kaksi paneelikeskustelua, joista ensimmäisessä kuultiin yrittäjien kokemuksia julkisten toimijoiden ja yrittäjien välisestä yhteistyöstä. Toisessa paneelissa keskityttiin etsimään ratkaisuja yhteisiin haasteisiin ja pohditaan mitkä tekijät mahdollisesti seisovat menestyksen tiellä.

Tilaisuus huipentui Päijät-Hämeen kuntien Vuoden yrittäjien palkitsemiseen, jonka jälkeen nostettiin yhdessä malja palkituille ja Päijät-Hämeelle cocktailtilaisuuden merkeissä. Osallistujia tilaisuudessa oli runsaat 100.

– Tilaisuus oli ensimmäinen laatuaan ja tulee todennäköisesti vakiinnuttamaan asemansa osana Päijät-Hämeen Yrittäjien tapahtuma- ja vaikutustoimintaa. Tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää entisestään ja luoda toimiva keskustelufoorumi seudun yrittäjien ja julkisten toimijoiden yhteistyön edistämiseksi, Päijät- Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo toteaa.

Tapahtuman taustalla on päijäthämäläisten toimijoiden keskusteluissa esiin noussut yhteinen halu parantaa arkista yhteistyötä kuntapäättäjien, viranhaltijoiden ja seudun yrittäjien välillä. Päijät-Hämeeseen tahdotaan luoda entistä keskustelevampi ja osallistavampi tekemisen kulttuuri, jossa kuntatoimijat ja yritykset ovat lähellä toistensa arkea kumppaneina. Vuonna 2020 tilaisuudessa on määrä jakaa ensimmäinen Päijät-Hämeen yritysystävällisin kunta -palkinto. Palkinto myönnetään voittajakunnalle tämän yritysystävällisimmän teon perusteella. Voittajan valitsee elinkeinoelämän ja kuntapolitiikan asiantuntijoista koostuva raati.

Tunnelmakuvia tilaisuudesta löydät täältä >