13.12.2019 klo 11:16
Uutinen

Päijät-Hämeen yksinyrittäjäverkosto jatkaa toimintaansa ensi vuonna

Päijät-Hämeen Yrittäjät on käynnistänyt vuoden 2019 aikana yksinyrittäjäverkoston toiminnan.

Verkostossa on mukana tällä hetkellä noin 40 yrittäjää, joista 10 osallistuu myös toimintaa toteuttavan iskuryhmän toimintaan.

Verkostotoiminnan käynnistämisen taustalla on yksinyrittäjyyden yleistyminen. Vuosituhannen alussa yksinyrittäjien määrä oli Tilastokeskuksen mukaan 123 000 ja vuonna 2017 jo 171 000. Suomen Yrittäjien jäsenistöstä n. 58 % on yksinyrittäjiä, Päijät-Hämeen vastaava luku on n. 53 %.

– Seudulla ei tietojemme mukaan ole tahoja, jotka vastaisivat juuri yksinyrittäjien tarpeisiin räätälöidyllä palvelukokonaisuudella. Näimme tällaiselle toiminnalle kuitenkin tarpeen, joten lähdimme kehittämään itse palveluitamme, Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo kertoo.

Suomen Yrittäjien teettämän tutkimuksen mukaan suomalainen keskivertoyksinyrittäjä on palvelualalla toimiva korkeakoulutettu toiminimiyrittäjä, joka ansaitsee korkeintaan 2000 euroa kuukaudessa, mutta hakee kasvua. Työviikko on yli 40 tuntinen ja lomaa pidetään pari viikkoa vuodessa.

– Yksinyrittäjien tarpeissa korostuu verkoston tarve, sillä tämä on merkittävä myynnin ja vertaistuen lähde. Myös osaamisen monipuolinen kehittäminen nousee arvoonsa, sillä yrityksen osaamispääomasta 100% on yrittäjässä itsessään, verkoston toiminnan koordinoinnista vastaava Monna Salmi kertoo.

Yksinyrittäjäverkostolle on perustettu oma Facebook -ryhmä, joka toimii keskustelufoorumina ja verkostoitumisalustana Päijät-Hämeessä toimiville jäsenyksinyrittäjille. Yksinyrittäjäverkosto -ryhmään pääsee jättämään liittymispyyntösi linkin avulla: https://www.facebook.com/groups/549480602457912/

Päijät-Hämeen Yrittäjät järjestää myös erilaisia tapahtumia ja tapaamisia. Vuosi 2019 huipentuu pikkujouluihin torstaina 19.12. klo 17 alkaen. Luvassa on kevyttä asiaa ensi vuoden toiminnasta ja rentoa yhdessäoloa. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 17.12. mennessä täältä >