14.3.2017 klo 14:53
Uutinen

Palkittu: ”Kestää vertailun suurten yhtiöiden innovaatioihin”

Aurelia Turbines voitti merkittävän energiatehokkuuspalkinnon Berliinissä. Yhtiö on aloittamassa kaasuturbiinien tuotannon Lappeenrannassa tänä vuonna.

Pieniin ja hyötysuhteeltaan maailman tehokkaimpia kaasuturbiineihin erikoistunut Aurelia Turbines sai lakunsa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kehitetystä tekniikasta.

Palkinto on Saksan elinkeinoelämän energiatehokkuusverkosto DENEFF:in myöntämä Perpetuum 2017 Energiatehokkuuspalkinto.

Yritys valittiin myös finalistiksi kansainvälisessä Start Up Energy Transition Award-kilpailussa yli 500 kasvuyrityksen joukosta. Lisäksi Aurelia Turbines on ehdolla kilpailun Cleantech Against Climate Change -sarjassa.

Yrityksen kehittämät kaasuturbiinit ovat pienen- ja keskisuuren teollisuuden sähkön- ja höyryntuotantotarpeisiin.

Teollisuus haasteen edessä

– Ykkössija osoittaa, että kaasuturbiiniemme energiatehokkuus kestää laajan vertailun suurtenkin yhtiöiden innovaatioiden kanssa. Myös finaalipaikka Start Up Energy Transition -kilpailussa on hieno saavutus, Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja Matti Malkamäki iloitsee.

– Päästötavoitteet ja pyrkimys kohti hiilineutraaliutta edellyttävät teollisuudelta yhä enenevässä määrin uusiutuvan energian hyödyntämistä ja parempaa energiatehokkuutta. Innovaatiomme mullistaa hajautetun energiantuotannon.

Lappeenrantalaisyrityksen kehittämien turbiinien hyötysuhde on yli 40 prosenttia, kun se normaalisti tässä kokoluokassa on reilu 30 prosenttia.

Valmistus käynnistyy, Keski- ja Itä-Eurooppa tähtäimessä

Aurelia Turbines on kasvuyhtiö, joka tavoittelee asiakkaikseen pientä ja keskisuurta teollisuutta Keski- ja Itä-Euroopassa, Isossa-Britanniassa sekä Venäjällä. Kasvua aiotaan hakea myöhemmin myös USA:sta ja Aasiasta.

Aurelia Turbinesin kaasuturbiinit perustuvat yhtiön omiin innovaatioihin ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Toimitusjohtaja Matti Malkamäki omistaa yhtiötä ja lisäksi mukana on suomalaisia sijoittajia, kuten Greencampus Innovations Oy.

Teholtaan yksi turbiini vastaa lähes 200 omakotitalon vuosikulutusta.

Aurelia Turbines on vuonna 2013 perustettu kasvuyritys.

Kuva: Aurelia Turbines

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi