12.1.2018 klo 08:52
Uutinen

Palkittu yrittäjä pyhittää perjantait ajattelulle: ”Olen tehokkaampi myös yritykselle”

Hostelliyrittäjä kertoo muuttavansa perjantain viikon tehokkaimmaksi työpäiväksi.

Tampereella toimivan Dream Hostelin palkittu yrittäjä Ville Virkki kertoi verkkoyhteisö LinkedInissä ”pyyhkivänsä perjantait työvuorolistalta” ja pyhittävänsä ne ”ajattelulle, itseni ja työni kehittämiselle ja suunnittelulle, itsestäni huolehtimiselle ja sattumanvaraisille sekä innostaville tapaamisille”.

Uudenvuodenlupauksesta kertoi Virkkiä haastatellut Tamperelainen.

– Olen ollut kahdeksan vuotta yrittäjänä ja koko ajan olen tehnyt työtä myös tiskin takana. Pienessä firmassa ei ole ollut varaa olla poissa suorittavasta työstä, Virkki luonnehti lehdelle.

– Teen työt vain eri lailla. Uskon, että tällä tavalla olen tehokkaampi myös yritykselle. Vahvuuteni on olla kehittäjä ja visionääri. Perjantain aikana voin päästää irti rutiineista ja valita tarkemmin, mitä teen.

Virkin mukaan hän kokeili pitää kannettavan tietokoneensa kiinni kolmen tunnin ajan, jolloin hän keskittyi vain ajatteluun.

– Sen jälkeen kirjasin asiat paperille. Moni asia eteni kolmen tunnin aikana enemmän kuin edellisen kolmen kuukauden, Virkki kertoi Tamperelaiselle.

Yrittäjä korostaa, että muutoksen mahdollistaa osaava henkilökunta sekä ulkopuolisen palkkaaminen työvuoroon.

– Burnout ei ole kaukaa haettu tulkinta, mitä se sitten tarkoittaakaan. Muutos hyödyttää paitsi firmaa myös perhettä ja minua itseäni. Tässä on tarkoitus varmistaa työkykyni myös pitkällä tähtäimellä.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill