26.10.2018 klo 10:00
Uutinen

Paristoista lannoitetta – Tracegrow sai rahoitusta innovaatiolleen

Kärsämäkeläinen Tracegrow on saanut EU-rahoitusta innovaatiolleen, jossa alkaliparistoista valmistetaan lannoitetta maatalouden tarpeisiin.

– Kaikista maailman paristoista on alkalia 75–85 prosenttia, joten raaka-ainetta riittää. Nyt suurin osa paristoista menee kaatopaikalle. Ratkaisumme pystyy yli kaksinkertaistamaan alkaliparistoiden nykyisen kierrätystehokkuuden, kertoo Tracegrow’n toimitusjohtaja Tatu Leppänen.

Tracegrowin innovaatiossa alkaliparistoista valmistetaan kemiallisella prosessilla mangaani- ja sinkkipitoista hivenaineliuosta. Yritys aloitti metallien erottelun ja lannoitteen tuotannon Kärsämäellä touko-kesäkuun vaihteessa.

Tracegrow on kehittänyt tuotteita vuosia Oulun yliopiston, Luonnonvarakeskuksen, Kokkolan yliopistokeskuksen ja Centria ammattikorkeakoulun kanssa. Tavoitteena on kasvattaa kiertotalouden menetelmillä valmistettavia tuotteiden määrää sekä jalostaa edelleen nykyistä tuotetta.

Vuonna 2012 perustettu yritys pyrkii muutamassa vuodessa 100 miljoonan euron liikevaihtoon ja merkittävään pääsyyn maailman vientimarkkinoille.

EU:n PK Instrumentti -ohjelmasta myönnetään rahoitusta innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Hakijoina voivat olla ainoastaan pk-yritykset.

toimitus (at ) yrittajat.fi

Kuva: Tracegrow