4.1.2022 klo 09:15
Uutinen

Patrik Bäcklund on yrittäjien uusi Elisa-yhteyshenkilö Rannikko-Pohjanmaalla

Patrik Bäcklund on toiminut seutumme yrittäjien Elisa-yhteyshenkilönä noin kuukauden. Alalla hän on kuitenkin ollut jo lähes kymmenen vuotta, joten laajakaista- ja puhelinliittymät, pilvipalvelut, Office 365 ja tietoturva ovat hänelle tuttuja asioita. Patrik palvelee yritysasiakkaita kasvotusten Gigantin Vaasan Kivihaan myymälässä, mutta myös puhelimitse tai muun etäyhteyden kautta.

– Työpäiväni alkaa, kun avaan sähköpostin, laitan puhelimen lähelle ja kuulokkeet korville. Pyrin hoitamaan ja parantamaan yrittäjien ja muiden asiakkaiden asioita jo hyvissä ajoin ennen kuin sopimukset ovat päättymässä. Omalta osaltani haluan ehdottomasti olla auttamassa yrityksiä ja yrittäjiä parhaalla mahdollisella tavalla, Patrik vakuuttaa.

Syntyperäinen kaksikielinen vaasalainen

Täysin kaksikielinen Patrik on syntyperäinen vaasalainen ja jo nuorena poikana häntä kiinnosti tietotekniikka ja mobiililaitteet. Lukion jälkeen Patrik aloitti insinööriopiskelut Novian ammattikorkeakoulussa Vaasassa. Opiskelusta on ollut paljon hyötyä Elisan alueellisena yhteyshenkilönä toimimisessa, sillä hän saa paljon kysymyksiä yrittäjiltä laitteista, yhteyksistä, tieturvasta ja 5G-yhteyksistä.

– Joulun alla yrittäjät ovat olleet erityisen kiinnostuneita 5G-yhteyksistä. Nykyiseen 4G-verkon realistiseen nopeuteen verrattuna 5G-verkon nopeus on noin kymmenkertainen. Käytännössä se keventää kiinteiden laajakaistojen kapasiteetin käyttöä. Uskon, että 5G tulee avaamaan uudenlaisia mahdollisuuksia eri toimialoille, Patrik toteaa.

Yhteistyötä Elisan Rewell Centerin toimipisteen kanssa

Patrik tekee yhteistyötä myös seudun muiden Elisalaisten kanssa. Hän muistuttaa, että Vaasan Rewell Centerin toimipisteestä löytyvä Elisan Yritysguru on suosittu ja positiivista palautetta saanut palvelu, jonka merkitys on virustilanteen aikana korostunut. Yritysguru on yritykselle käytännössä oma IT-osasto. Yritysgurun kautta yritys saa Elisalta käyttöönsä omat IT-tukihenkilöt, jotka auttavat ongelmatilanteissa ja antavat tietoa IT-suunnittelun tueksi. He tuntevat Elisan palvelut ja ovat ottaneet selvää myös asiakkaan palveluista ja liiketoimintaideasta. Yritysguru on yrityksille nopea ja mutkaton tapa saada käyttöönsä osaavat ja selkokielellä palvelevat IT-asiantuntijat.

Vuosi alkaa monella etätyön merkeissä

Koronaviruksen aiheuttama tilanne haastaa edelleen seutumme yrityksiä. Monet asiat pystytään onneksi hoitamaan toimivien verkkoyhteyksien avulla. Kun koronan ensimmäinen aalto kohta kaksi vuotta sitten siirsi toimistoissa tehtävät työt koteihin, näkyi se Elisan Yrityspisteellä Vaasan Gigantissa nopeana rysäyksenä. Yrityksissä jouduttiin yhtäkkiä uuden eteen. Kotitoimistoissa oli tarve kiinnittää huomiota nettiyhteyksiin. Vanha langaton yhteys ei enää toiminutkaan ihan niin hyvin, kun käyttäjiä oli samanaikaisesti useita. Teams- ja Zoom sovelluksista tulivat yhtäkkiä todella suosituiksi.

– Yrityksissä halutaan varmistaa, että käytössä on tarpeeksi laadukkaat yhteydet ja laitteet, jotta etätyö onnistuu. Tietoturva-asiat on aina huomioitava, mutta erityisesti silloin, kun työskennellään päätoimipisteen ulkopuolella. Tietomurrot lisääntyivät nimittäin viime vuonna. Pystymme onneksi tarjoamaan jokaiselle yritykselle tarpeen mukaisen ja järkevän ratkaisun, Patrik vakuuttaa.

Yhteiset tapahtumat tuovat vaihtelua arkipäivään

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ja Elisa tulee tänäkin vuonna tekemään yhteistyötä monessa tapahtumassa. Patrikin mielestä yhteiset tapahtumat lujittavat Elisan ja yrittäjien yhteistyötä.

– On hienoa, että Elisan yhteistyö maakunnan yrittäjien kanssa jatkuu. Odotan innolla, että pääsen Yrittäjien tapahtumissa tapaamaan ihmisiä ja kertomaan Elisan palveluista sekä toimintatavoista. Parasta työssäni ovat ihmiset ja kontaktit heidän kanssaan, Patrik kertoo.

Vapaa-ajallaan Patrik rentoutuu pelaamalla sulkapalloa. Hän pyrkii myös viettämään mahdillisimman paljon aikaa perheensä kanssa, johon kuuluu vaimon ja pienen pojan lisäksi Ted niminen Nova Scotian noutaja.

Patrikin tavoitat osoitteesta ext-patrik.backlund@elisa.fi tai puhelinnumerosta 050 3419 640.