Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

10.5.2023 klo 08:00
Uutinen

Peac3 Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana Peac3 Oy:n omistajayrittäjä, pastori ja TM Aaro Rytkönen, joka on tehnyt aiemman uran kansainvälisissä konfliktinratkaisutehtävissä.

Yrityksen nimi?

Peac3 Oy

Yrittäjän nimi?

Aaro Rytkönen

Pastori, TM, fasilitaattori, M.Th. facilitator Ratkaisukeskeinen lyhytterapiaopiskelija, työnohjausopiskelija

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

2021

Yhteystiedot?

📧 aaro@peac3.com

📞 p. 0458000458

LinkedIn: arytkonen

(nettisivut rakenteilla osoitteeseen www.peac3.com)

Yrityksen toimiala?

Johdon konsultointi: käytännössä kokonaisvaltaiset työhyvinvointipalvelut yrityksille sisältäen ryhmäfasilitoinnit, työyhteisösovittelun, työhyvinvointipäivät, ratkaisukeskeisen lyhytterapian ja työnohjauksen. Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ja työnohjausta tarjoan opiskelijahintaan opintojeni ollessa vielä kesken.

Yrityksen tarina/historia?

Olen tehnyt aiemman työurani kansainvälisissä konfliktinratkaisutehtävissä. Koronaepidemian jälkimainingeissa tulin Suomeen ja ymmärsin, että konfliktinratkaisukeinoja tarvitaan myös Suomessa, niin yksityis- kuin työelämässäkin. Halusin tuoda osaamiseni suomalaisten toimijoiden käyttöön ja aloin opiskella ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi ja työnohjaajaksi. Näin saan kokemukseni ja osaamiseni mahdollisimman kattavasti työyhteisöjen ja yksilöiden tueksi.

Tästä syntyi Peac3 Oy. Rauhanrakentaminen lähtee omasta itsestä ja sitä kautta heijastuu myös työyhteisöön ja omaan lähipiiriin. Siksi lyhytterapia ja työnohjaus, joissa voi käydä näitä asioita lävitse, on olennaista pienten ja isojen konfliktien ennaltaehkäisyyn ja ratkaisemiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Ei ole olemassa yhtä samanlaista työpäivää. Tärkein osa on tietysti työn alla olevat toimeksiannot. Tällä hetkellä isoina kokonaisuuksina on Helsingin seurakuntayhtymälle tekemäni työpajojen kokonaisuus koskien eri taustoista tulevien ihmisten keskinäistä vuoropuhelua. Olen myös mukana fasilitoimassa netissä keskusteluja Afrikan eri konfliktialueilla toimivien osapuolten hyvinvoinnin tukemiseksi.

Viikoittain on tietenkin myös yksilötapaamisia erityisesti lyhytterapian saralla. Yritykseni on vielä nuori ja haen yhteistyökumppaneita, joilla on sama visio ja joiden kanssa voimme kehittää työyhteisöjen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti tulevaisuudessa vielä enemmän ja tehokkaammin. Tällaiselle pidemmälle suuntaavaan kehitystyöhön pitää varata aikaa. Minun on myös tärkeää varata työpäivästä aikaa siihen, että pohdin ja mietin asiakkaideni kanssa käytyjä keskusteluja, heidän tilanteitaan sekä niihin sopivia ratkaisuja ja lähestymiskeinoja.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Peac3 Oy:n kameli-logon on taiteillut 11-vuotias poikani.

Kameli ei kuvaa ainoastaan meidän perheemme monivuotista elämää Lähi-idässä, josta tuomisina on syvä ymmärrys erilaisista konflikteista ja niiden ratkaisuista. Se kuvaa myös kestävyyttä eli resilienssiä ja sopeutumista vallitseviin oloihin. Kameli voi kantaa suuria kuormia ja selvitä pitkään äärimmäisissä oloissa. Uskon, että meissä jokaisessa elää sisäinen kameli, joka yllättää vahvuudellaan. Olen nähnyt ihmisten selviävän epäinhimillisistäkin tilanteista, mutta se on aina vaatinut myös muiden tukea ja apua.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Yhdistän ainutlaatuisella tavalla rauhantyön osaamisen, konfliktidynamiikan ja fasilitointitaidot meneillään oleviin työnohjaus-, lyhytterapia- ja coaching-koulutuksiin. Uskon, että näille taidoille ja ymmärrykselle on nyt suomalaisessa työkulttuurissa tarvetta.

Miten purat stressiä?

Perinteinen vastaus olisi että syö hyvin, nuku hyvin, liiku hyvin. Mutta uskon, että näitäkin tärkeämpää on puhuminen. Meillä suomalaisilla on stressin kasvaessa tapana kääntyä sisäänpäin ja pitää huolet itsellämme, kun tärkeämpää olisikin juuri puhua niistä.

Vanha sanonta pätee yhä: jaettu huoli puolittuu.


Elämässäni on ihmisiä, joiden kanssa voin puhua vaikeista asioista ja tämä auttaa minua paljon.
Pyrin meditoimaan päivittäin. Kaiken kiireen, stressin ja ongelmien keskellä minulle tekee hyvää rauhoittua ja meditaatio on siihen hyvä keino. Samaa rauhoittumista löydän myös luonnosta. Uusi harrastus voisi olla sienestäminen, jonka makuun pääsin onnistuneesti ensimmäistä kertaa viime syksynä.

Onko sinulla aamurutiineja?

Aamulla tulee olla tarpeeksi aikaa. Rauhallinen aamiainen ja hyvää kahvia, Hesari kännykästä ja mahdollisuuksien mukaan aamu-uinti Leppävaaran uimahallissa – talvisaikaan Laajalahden avanto on ollut tälle hyvä vaihtoehto.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle

Pidä huolta omasta ja työntekijöittesi hyvinvoinnista. Älä hautaa ongelmia, ja pyydä apua ajoissa, sillä hyvinvoiva työyhteisö tukee sekä yrityksen tulosta että kehittymistä.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän Viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >